O OVOME SVI PRIČAJU: Sačekao da mu halale pa izašao iz tabuta na dženazi u Visokom

Vijesti

O ovom nesvakidašnjem događaju pričaju baš svi !

Vahid je nekoliko dana prije samog početka rata u BiH pobjegao u Njemačku. On preko ljeta,  koristi svoj godišnji odmor uvijek  u svom rodnom Visokom. U cijeloj mahali je poznat kao jedan od najvećih šaljivdžija. Međutim ovaj put je spremio glupost kojom će zezati cijelu  mahalu.

On je prvo preko svog dobrog  jarana Hamze u Sarajevu platio da “Avaz”  objavi  da je on umro, a potom i organizovao dženazu u Visokom, na kojoj je hodža bio zapravo jedan od njegovih kolega iz Njemačke, varilac Edhem koji je također na godišnjem u Bosni, o čemu cijela lokalna IZ nije imala pojma.

Kada su se na dženazi okupili svi oni iz mahale koji su ga poznavali, i kad je Edhem u stilu pravog hodže pitao prisutne, da li mu halalite, i oni svi kao jedan rekli da halale, Vahid je otvorio svoj ručno napravljen tabut i izašao iz njega, te počeo da se smije kao lud, tako saznaje “Sarajevo365.com“…

Prema navodima iz Hitne pomoći, imali su tri intervencije na licu mjesta, dok su zaposleni na održavanju tog mezarja pokušali fizički da se obračunaju sa Vahidom i njegovim jaranom Edhemom koji je ovom prilikom glumio hodžu.

“On ti ovdje nema nikoga, njegovi što su ostali u ratu, neki su poginuli, ostali su umrli kad je rat stao, a ostala mu je rodbina svuda po svijetu, a samo je ovim potezom zloupotrijebio dobrotu svojih komšija, koji nisu htjeli da dozvole da mu i na dženazi ne bude nikoga” , kazao nam je Ajnur, jedan trojice komšija kojima je pozlilo.

Sarajevo365/Carsija

Podijeli članak: