NOVI ŠOK U HAGU! U PRALJKOVOJ ĆELIJI PRONAĐENA MISTERIOZNA KOVERTA: Pre samoubistva ostavio još jedno pismo, evo za koga!!!

Vijesti

Slobodan Praljak je ostavio, osim pisma svojoj porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter. Pismo je pronađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

Dan nakon samoubistva advokaticu je pozvala sudija koja sprovodi istragu o samoubistvu Slobodana Praljka i rekla da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju…

 

“U njegovoj smo sobi, među ostalim stvarima, našli i kovertu na kojoj piše – Nika. To je pismo za vas,” prepričala je Nika Pinter za Jutarnji list razgovor sa sudijom.Nika Pinter zastupala je Praljka od trenutka njegove predaje Haškom sudu i kroz ceo taj niz godina klasičan se odnos advokat – klijent izgubio, postali su kućni prijatelji.

 

Pre odlaska na izricanje presude kazao joj je:

“Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon”.

Sadržaj pisma koji je ostavio još ni njegovoj advokatici nije poznat, reč je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubistvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage… Njegova advokatica govori kako je bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene pa je očito sve pomno isplanirao i o svom samoubistvu….

 

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

 

Podijeli članak: