NJEMAČKI BILD: ZAŠTO RUSKI ZVANIČNICI IZ MOSKVE LETE ZA URAL I SIBIR, LOKACIJE GDJE SU PODZEMNA SKLONIŠTA?

Vijesti

U Rusiji se, barem tako tvrde zapadni mediji, dešavaju neke jako zabrinjavajuće stvari.

Naime, njemački Bild piše o vrlo neobičnim aktivnostima u ruskom zračnom prostoru, prenosi Jutarnji list. Navodno je u toku iznenadna evakuacije utjecajnih i imućnih Rusa iz Moskve i pojedinih drugih velikih gradova. Najmanje tri aviona ruskih oligarha odletjela su u srijedu s moskovskog aerodroma Vnukovo te sletjeli u Dubai, a web stranica Flightradar zabilježila ih je u preletu preko Irana.

Istovremeno, iz nepoznatog razloga neko je (čini se ruska vlada) organizirala letove prema Uralu i Sibiru (Ufa, Novosibirsk, Tjumenj). U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike…

Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja. U Bildu naglašavaju kako je u ovom trenutku nejasno zbog čega visoki ruski dužnosnici napuštaju glavni grad Rusije.

Sasvim je moguće , špekulira Bild, da se radi o pokušaju Rusa da zbune te tako uznemire Zapad.

Ruski palitolog je tvrdio da je Ruski predsjednik Vladimir Putin posljednjih nekoliko dana premještao članove obitelji u “podzemni grad” u Sibiru.

Radi se o luksuznom bunkeru visoke tehnologije koji se nalazi u gorju Altaj, a izgrađen je za slučaj nuklearnog rata, kazao je politolog Valerij Solovej (61), bivši profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO).

 

Podijeli članak: