Nevjerovatna tvrdnja televizije Neo News: Trump je Pakistanac!

Vijesti

Kada je postao predsjednik mnogi su tvrdili su da Barack Obama nije Amerikanac, a sada se i Donald Trump suočava sa tim istim optužbama. Naime, jedna pakistanska televizija tvrdi da je Trump vjerovali ili ne rođen u Pakistanu.
“Vjerovali ili ne, predsjednički kandidat Donald Trump je rođen u Pakistanu, a ne u Americi “ kazali  su na televizijskoj mreži Neo News prošlog meseca, ali ovaj video je postao viralan nakon Trumpove pobjede na predsjedničkim izborima 8. novembra 2016. godine.

Trump je, prema navodima “Neo Newsa” rođen kao Dawood Ibrahim Khan 1954. u regiji Waziristan koja je sada trenutno  pod kontrolom talibana. Naime, pakistanska televizija sada tvrdi da su njegovi roditelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, a jedan britanski kapetan je nakon toga malog Dawooda odveo u London, gdje je Trumpa kasnije navodno usvojila jedna porodica i odvela ga u SAD.  Pakistanska mreža je otišla toliko daleko pa je čak objavila i fotografiju navodnog mladog Trumpa u tradicionalnoj pakistanskoj odjeći za dječake.

Naravno, ukoliko bi ovo  zaista bilo istina, Trump ne bi mogao biti na čelu države, jer predsjednik SAD-a prema Ustavu mora biti rođeni Amerikanac.

Ranije je Trump govorio kako je Obama rođen van SAD-a te da zbog toga nema pravo da bude predsjednik, uprkos činjenici da je još uvijek aktuelni predsjednik SAD-a rođen na Havajima.

DnevniAvaz

 

Podijeli članak: