Nevjerovatna priča o bolesnom dječaku koji pomiče granice

Vijesti

Maleni Jaxon Strong je pravo čudo života već samim time što je uspio doživjeti prvi rođendan. Prvi uspjeh mališana iz Floride bio je što je uopće uspio doživjeti rođenje uz svoju bolest. Naime, maleni Jaxon pati od iznimne i neizlječive deformacije mozga koja se naziva mikro hidranencefalija, zbog čega mu je mozak sićušan, a glava značajno manja od ostalih beba.

Većina djece s takvom deformacijom, koja se uopće uspiju roditi, ne dožive više od nekoliko dana, te je u tom pogledu Jaxon Strong pravo medicinsko čudo, jer je uspio doživjeti godinu dana.

Njegova je majka Brittany dala otkaz na poslu kako bi se mogla brinuti za svoje voljeno dijete i pokrenula je ‘crowdfunding’ stranicu za prikupljanje pomoći kako bi mogli platiti sve  ljekarske troškove. Roditelji Brandon i Brittany Buell poručili su da je njihov Jaxon već pokazao koliko je jak, pametan i poseban, jer je postigao stvari za koje su liječnici sumnjali da će ikada moći, te pokazuje napredak svakoga dana, a nedavno je postigao čudo proslavivši svoj prvi rođendan.

Porodica je do sada uspjela prikupiti gotovo 55 hiljada dolara od ciljanih 70 hiljada, te potiču ljude da ih podrške u ostvarenju njihovog sna, a to je – Jaxonova “godina broj dva”.

Želimo puno sreće ovom malenom junaku.

Autor: (Al. Ti.)

Podijeli članak: