NEVEROVATAN FENOMEN: Oni su Blizanci sa različitom bojom kože

Vijesti

Kad je mama belkinja, a tata crnac, šanse da njih dvoje dobiju blizance različite boje kože iznose jedan prema 500.000 hiljada.

Šansa da se to ponovo je još manja, a takav medicinski fenomen se dešava jednom u milion slučajeva.Medjutim,verovali ili ne ovaj par je doživeo upravo to.

Alison Spuner i njen partner Din Durant nedavno su po  drugi put dobili bliznakinje, devojčica Maja i Lija rođene su sa različitom bojom kože, jedna je poput mame bela, druga je kao tata crne puti.

Dvojajčane bliznakinje su tako nastavile zanimljivu porodičnu tradiciju. Alison i Din su pre sedam godina dobili svoj prvi par bliznakinja, Loren je rođena sa belom bojom kože, plavim očima i svetlom kosom, a Hejli je na svet došla sa crnim tenom, crnom kosom i tamnim očima.

Boja kože rezultat je gena roditelja, ovakva raspodela iznenadila je čak i stručnjake. U slučaju devojčica rođenih sa belom kožom u interakciji su bili slični geni mame i tate, u slučaju tamnoputih beba došlo je do ravopravne podele majčinih i očevih gena.

“Mislim da se ovako nešto ne bi desilo treći put, moram da naglasim i da ne planiram da dobijem i treći par blizanaca” kazala je ova sretna mama kroz smeh.

“Hejli i Loren su presrećne zbog novih beba. To je nešto posebno što se ne viđa često.” –rekla je Hejli.
“(Ženablic / Piknik.ba)”

Podijeli članak: