NEOČEKIVANI KRAJ KONFERENCIJE U PALATI SRBIJA: Bakir svojom izjavom iznenadio Čovića, a Vučić ga iskulirao i samo rekao: Eto, o tome vam govorim!!!

Vijesti

BEOGRAD – Zajedničko obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića, je dobilo neočekivanu završnicu koju je usred Beograda priredio bošnjački član Bakir Izetbegović…Posle konferencije koja je tekla u vrlo prijateljskom tonu, sa naglaskom da saradnju treba nastaviti, te da se predlozi za razgraničenje čine pravičnim, na kraju same konferencije reč je uzeo Izetbegović iznenadivši sve prisutne svojom izjavom…

Naime, u ime BiH sve vreme je govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, ali bošnjački član Izetbegović kazao je na kraju da “mora nešto da pojasni”. On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće menjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

“Međunarodnu politiku BiH vodiće ova tri čoveka (članovi Predsedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gde smo preuzeli obaveze u procesu integracija…. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsedništva”, kazao je Izetbegović.

Ova njegova izjava podsetila je sve na prethodnu u kojoj je nedavno naglasio da smatra da je BiH trebalo da prizna Kosovo…. Ta izjava je podigla  puno prašine u regionu i dovela do novog podizanja tenzija između dve zemlje.

Nakon Izetbegovićevog “upada” na kraju konferencije, ispred je mikrofona  ostao i Vučić, koji je uz osmeh rekao da i “on mora nešto da doda”.

“E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica”, kazao je Vučić.

Bakirovom nastupu je prethodilo je pitanje novinara kako je tekao razgovor između Vučića i Izetbegovića na šta je predsednik Srbije rekao da je tekao u mirnom tonu jer su “obojica civilizovani ljudi..”. Vučić je dodao i da će se u toku dana njegovi gosti malo opustiti jer ih vodi na Avalu i u Muzej savremene umetnosti. Vučić je prvi pružio ruku Izetbegoviću posle njegovog istupa u Palati Srbije.

 

(Kurir.rs)

Podijeli članak: