Nenad nije jeo 6 dana, pa završio na VMA: Ne mogu da jedem, kad znam da djeca nemaju!

Vijesti

Nenad Dimitrijević (33) iz Ritopeka u opštini Grocka zbog  velike nemaštine nije jeo čak  šest dana i nakon toga je  završio na VMA. U porodičnoj kući on živi sa svojom suprugom, majkom i dva malena sina. Otac mu je nažalost  preminuo prije tri mjeseca. Pored ogromne  nemaštine, ova porodica se grije na struju, jer je put do kuće nepristupačan i teško je dovući drva.

Međutim struju su mu nedavno isključili, ali su se dobre komšije dogovorile i platile Nenadu i njegovoj porodici račun od 60.000 dinara. Komšije ga mnogo  hvale, vjeruju da će svima koji mu pomognu u ovoj teškoj finansijskoj situaciji, vratiti radom, ako već ne može novcem:

“Nenad radi kao moler, dobar je čovjek i moj prvi komšija. Taj dan kad su ga odvezli na VMA, ljudi se krstili kako je izdržao, samo što mu se crijeva nisu zavezala. Primio je 5-6 infuzija i na svoju inicijativu otišao kući”  govori  njegov prvi komšija.
Nenad i njegova  supruga trenutno su oboje nezaposleni, imaju dva sina (stariji 3, 5 godine i mlađi godinu i po). Ne žele novac, već samo namirnice:

 

“Ne treba mi novac, šta će mi, novac samo kvari ljude. meni i mojoj porodici samo hrana treba i namirnice da preživimo… Danima ne jedem zbog njih, sve kažem “Nema veze, sutra ću ja jesti, nek ima njima” i tako sam završio na VMA… Ja ni ne mogu da jedem kad znam da oni nemaju. Tako sam i otišao već prvo veče iz bolnice. Jeste meni tamo bilo lijepo, toplo, oni meni daju hranu, al kad znam da su mi djeca gladna, ne mogu ništa da pojedem”govori  Nenad za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podijeli članak: