NATO ZBOG RUSIJE GOMILA TRUPE BLIZU NAŠE GRANICE: Formira se BORBENI BATALJON u blizini Srbije!

Vijesti

NATO planira da pošalje 40 000 vojnika na istočno krilo.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je kazao da će nova borbena grupa NATO-a u zemlji uključivati nekoliko stotina vojnih lica iz Sjedinjenih Država, Italije, Turske, Hrvatske i Crne Gore.“Pet zemalja – SAD, Turska, Hrvatska, Crna Gora i Italija – rekle su da će se pridružiti… verovatno će u bliskoj budućnosti delegirati nekoliko stotina vojnika u ovaj bataljon mađarske borbene grup”  kazao je političar, a prenose strane agencije.

Lideri Severnoatlantske alijanse su se 24. marta, posle vanrednog samita bloka u Briselu, dogovorili da ojačaju istočno krilo alijanse, stvore nove taktičke grupe u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj. Ovom odlukom Srbija se našla u nezgodnoj situaciji, zato što je okružena NATO državama, dok je pritisak Zapada, zbog Rusije i rata u Ukrajini, na našu zemlju sve jači i jači.

Organizacija planira da postavi 40.000 vojnika na istočno krilo. Osim toga, naglasila je alijansa, NATO će povećati “otpornost svojih društava i svoje infrastrukture kako bi se suprotstavio uticaju Rusije”.

Podijeli članak: