Naš poznati pevač nađen mrtav u svom stanu! Još uvek se ne zna šta se dogodilo…

Estrada

Ovaj popularni pjevač je za decembar 2001. godine zakazao svoj solistički koncert i izložbu slika, ali je nažalost  7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu od, kako je zvanično objavljeno, prekomjerne doze droge. Rodoljub Rođa Raičević je rođen 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori. Kao mlad je nastupao u raznim kafićima i restoranima u Budvi.
Nakon što se preselio u preseli Beograd, upisao je Muzičku akademiju. Na Muzičkoj akademiji stigao je do završne godine ali nikada nije diplomirao. On je pjevao i svirao u elitnim prijestoničkim restoranima, a 1993. godine počinje da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavljuje svoj prvi album, sa kog se izdvojila pjesma “Tako je suđeno” .

Pjevač je osvajao brojne nagrade na muzičkim festivalima, a uslijedila je i saradnja sa Mirom Škorić.
On osim što je imao zavidnu pjevačku karijeru, se bavio i komponovanjem, a malo ko zna da je tvorac mnogih hitova Ane Bekute, Indire Radić i Dragice Radosavljević Cakane.

Rođa je napisao i pjesmu “Tebi moja mazo” , koja jepostala veliki hit i proslavila crnogorskog pjevača Srđana M i koja je i danas zaista veliki hit.

Raičević je pored muzike imao još jednu strast – slikanje, a planirao je da napravi i izložbu. On je za decembar 2001. godine zakazao svoj solistički koncert i izložbu slika, ali je nažalost 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu u ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, od kako je zvanično objavljeno, prekomjerne doze droge.

I nakon 15 godina, neki detalji njegove smrti su ostali nerazjašnjeni. U zvaničnom obdukcionom nalazu stoji da je analizom utvrđeno da je u organizmu imao veliku koncentraciju kokaina, te da je to uzrok smrti.

Međutim,ono što je mnogima zasmetalp je da predoziranje kokainom je veoma rijetka pojava i manifestuje se prestankom rada srca ili gušenjem, što u nalazima nigde nije navedeno.

I vrijeme kada je pronađen mrtav, spekulisalo se da je HIV pozitivan, ali su to njegovi to odmah najbliži demantovali.

Druga verzija je bila ta da su Rođu ubili dileri, jer pjevač nije želio da nastupi na mjestu na kom su oni željeli.
Njegovi prijatelji i kolegi bili su upoznati sa njegovo zavisnošću, ali ona nije bila toliko izražena da bi dovela do predoziranja. Rođa je živio veoma povučeno, nije se nikada ženio, imao je mnogo hitova i prijatelja među kolegama, koji su za njega imali samo riječi hvale.

Posljednji album objavio je 2001. godine za “City Records”, a pjesma koja se izdvojila bila je “Dabogda”.
Kurir/Carsija

Podijeli članak: