Nakon trostrukog ubistva! Komšije u nevjerici: Bili su divna porodica, ostaje pusta kuća, pusti malinjaci…On je…

Vijesti

Dan nakon što su saznali za zločin u kojem je Nezir Kamenica sjekirom ubio majku i očuha, Zefru i Ifeta Kavazovića i nanu Šemsu Džabiju, komšije ne mogu da pronađu riječi da opišu kako se sada osjećaju.

” Vjerujte da sam šokiran nakon što sam čuo. Ne možemo da vjerujemo da se ovako nešto desilo. Naš komšija Ifo bio je čovjek za primjer i gledaj kako je završio njegov život. Žao mi je. Ovo Bogušići ne pamte, jer ovo je jedno mirno mjesto u kojem se nikad nije desio niti jedan eksces “ govori Bećir Peštek, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bogušići…

Ifet Kavazović je  radio u Tvornici alata u Goraždu, u okviru industrijske zone Pobjeda. Po zanimanju mašinski inžinjer, a po znanju vrhunski stručnjak. ..

On je bio i veoma hrabar borac, ranjen je na brdu Kacelj. Posljednjih godina se  intenzivno bavio poljoprivredom, a s rođakom Senadom Adžemom, jedan je od pionira malinarstva u ovom dijelu općine Goražde.

“Oni su se bavili svojim poslom. I ovaj mali za koga se sumnja da je to uradio bio im je pri ruci i pomagao im. Djelovao je mirno, iako je bio povučen, ali nas je šokiralo da se tako nešto moglo desiti. Bio sam na imanju i u prvi mah sam mislio da se radi o udesu, pošto on ima mašine, motokultivatore, ali onda sam saznao da je u pitanju svirepo ubistvo. Ifetova kuća ostaje prazna, ostaju malinjaci… Volio je oko toga da radi, ali nije mu se dalo da uživa u plodovima svoga rada. Nije trebalo tako da se desi, ali desilo se, Allah je tako htio da bude”  – kroz suze govori nam  Senad.

Trostruko ubistvo Nezir Kamenica počinio je 2. maja oko 21 sat. Prema tragovima s lica mjesta, najprije je ubio Ifeta, potom i majku Zehru, koja se pokušavala odbraniti, a nakon toga i nanu.

Očuhovo tijelo je odvukao do kade u kupatilu, tijela majke i nane je ostavio u dnevnom boravku i pokrio ih jorganom, a potom je u kući, u kojoj je počinio stravičan zločin, i prespavao… Sutradan je krenuo ka Sarajevu, na obližnje odlagalište šljunka bacio ključ od kuće koju je po polasku zaključao i sačekao je autobus. Prijavio se u Policijsku stanicu Ilidža, gdje je priznao svoj  zločin.

avaz

 

Podijeli članak: