NAKON ŠOKANTNE ISPOVIJESTI MAJKE NESTALOG AMARA KOZLIĆA: Pogledajte šta kaže majka drugog momka koji je poginuo…

Vijesti

Nakon što je naš list jučer objavio ekskluzivnu ispovijest Elvedine Kozlić, majke nestalog Amara iz Nemile kod Zenice, mnogobrojne su reakcije javnosti… Mišljenja su, uglavnom, veoma podijeljena. Jedni vjeruju u tačnost navoda da je njen sin živ, dok su drugi pak suzdržani ili su šokirani detaljima koje je ispričala ožaloščena Elvedina.

Da se podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za naš list je iznijela tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju… Do nje su, kako je rekla , dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji. Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže jer ga nikad neće pronaći…

Različite verzije

Tekst je pokrenuo lavinu komentara na svim društvenim mrežama. Mnoštvo je onih koji dijele mišljenje da je Amar živ. Pojedini čak smatraju da ga porodica krije.Ove priče je čula i Alma Begović, majka rahmetli Almena, koji je kobne večeri sa 4. na 5. februar bio u automobilu s Kozlićem.

“Do mene su dolazile razne priče. Dosta njih nisam i ne želim slušati. Teško mi je i sada pričati. Znam da se pričalo da im policija čuva kuću. Da su ga komšije vidjele da je u kući. Kriju ga roditelji. Poslije je bila verzija da su ga poslali vani i još dosta priča koje nisam mogla ni slušati “ kazuje  Begović.

Ipak bi ona voljela da se na cijelu priču stavi tačka, da Kozlići pronađu sina, živog ili mrtvog, i olakšaju sebi život.

“Neka oni nađu svog sina, moga ništa ne može vratiti”  govori Alma.

Prokomentirala je i ispovijest očajne majke Elvedine Kozlić.

” Zvuči mi nevjerovatna ispovijest Amarove majke. Iskreno, nisam je imala snage ni pročitati. Ispričali su mi suštinu. Ne vjerujem da su ga oteli. Svi su oni bili prosječni mladići, konobari, mesari… Nije bilo razloga da to neko uradi “ govori ona.

Posebno joj teško pada gledati svog drugog sina kako pati za bratom blizancem… Bajram koji ide, kaže, otvara joj nove rane.

Skoro ista je situacija i kod porodice rahmetli Huseina Delića, koji je, također, kobne večeri bio s Almenom i Amarom. Majka Vahida, također, teško može povjerovati u riječi Amarove majke.

” Daj Bože da to bude tako. Ali čisto sumnjam. Da oni njega hoće naći, da se sve ovo samo završi”  kazuje ona.

Iz dana u dan joj je sve teže. Kaže, osjeća se kao da je tragedija jučer bila. Mužu joj je sad veoma teško.

” Rane nikada neće zacijeliti. Svaki novi moment u istrazi otvara nove rane. Tu je i porodica Begović, u kontaktu smo i tješimo jedni druge”  govori  Delić.

Da se podsjetimo, za tijelom Amara Kozlića, kako nam je kazala njegova majka, ponovo je pokrenuta potraga. Međutim, ni sedam mjeseci od saobraćajne nesreće njegovog tijela, uprkos vodi koja se više puta povlačila, nema.

Bez reakcije nadležnih

Zbog veoma šokantnih tvrdnji koje je u ispovijesti za naš list iznijela majka nestalog Amara, porodica je očekivala da će ih kontaktirati nadležni da provjere navode.

“Ja sam bio na poslu cijeli dan. Mene nije zvao niko iz policije, a ni iz Tužilaštva. Nije ni suprugu, pitao sam je “ govore nam iz porodice Kozlić.

Odgovornost za postupke

Ako epilog cijele priče dobije totalni preokret i porodica Kozlić svog sina pronađe živoga, Begovići i Delići nisu bili konkretni hoće li tražiti odgovornost za gubitak sinova.Almenova majka Alma govori da svako treba odgovarati za svoje postupke.

“Nisam pretjerano o tome razmišljala. Ali neka svako odgovara za svoje postupke. Znam da mog djeteta nema, to je sve. Tužila ili ne” govori Alma.

Vahida, majka rahmetli Huseina, govori da postoje vlasti, zakon i sud. Trenutno nije željela komentirati eventualno pokretanje tužbe ako se ispostavi da je Amar živ.

 

Avaz

 

Podijeli članak: