Nakon snažnog zemljetoresa Hrvatsku zahvatila još jedna nevolja!

Vijesti

Maja Grba-Bujević je apelirala  na građane koji su jutros zbog potresa u Zagrebu izašli na ulice, da se odgovarajuće odjenu i sačuvaju od hladnoće. Od jučer u 16 sati je u Hrvatskoj zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestilo je u nedjelju ujutro Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ukupno je za sada 235 oboljelih, kazala je na konferenciji za medije ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

“Čuvajte sami sebe i čuvajte drugE. Budite vani, ali obucite se dobro. Stavite kape, rukavice, debele jakne, šal preko usta. I držite razmak. Ne pravite paniku. Prehladit ćete se i onda misliti da imate koronu”, kazala je jutros građanima Zagreba direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Da se podsjetimo, dva snažna zemljotresa, prvi jačine 5,3 i drugi jačine 5,0 stepeni po Rihteru pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala velike štete na zgradama.. Iz pozivnog centra zagrebačkih vatrogasaca saznaje se da na području grada ima zatočenih osoba. Službenici javljaju da nema potvrđenih informacija o žrtvama.

HINA je javila da je preminulo jedno dijete, iz zagrebačke Klinike za dječije bolesti to su demantovali, i rekli kako je dijete ipak živo, da su ga uspjeli reanimirati, te da mu se ljekari bore za život.

Podijeli članak: