Nakon nekoliko sedmica: Legendarnog Ljubišu Samardžića …

Lifestyle

Svima drag glumac nakon nekoliko je sedmica provedenih u bolnici pušten na kućnu njegu, iako mu i dalje život, javljaju srbijanski mediji, ugrožen zbog komplikacija koje uzrokuju njegove bolesti…

U bolnici je on stalno bio pod nadzorom i terapijama, ali je tim ljekara različitih specijalnosti odobrio da on u ovom trenutku bude okružen porodicom… To će mu mnogo značiti, jer su mu njegovi najbliži najveća podrška u ovo teško vrijeme, govori izvor za Telegraf.

Ljubiša Samardžić (80)  proveo je nekoliko sedmica u Klinici za hematologiju. Bio je pod stalnim nadzorom i primao je terapije…Srbijanski glumac je često  isticao da mu u životu supruga Mirjana i njegova djeca te unuci donose neizmjernu sreću.

 “Svi smo uz porodicu Samardžić u ovom za njih teškom i važnom trenutku”,  govori ovaj izvor.

Poslije operacije tumora na mozgu kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine činilo se da se Samardžić dobro oporavlja, jer se počeo pojavljivati u javnosti… Njegovo zdravstveno stanje se, ipak naćalost , pogoršalo.

Na Kliniku za hematologiju je smješten zbog leukopenije, odnosno smanjenog broja krvnih zrnaca u krvi… Sve je dodatno zakomplicirala hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje, a loše mu je i neurološko stanje.

radiosarajevo

Podijeli članak: