Najnoviji detalji ubistva pjevačice Jelene: Izjave supruga i svjedoka se ne poklapaju

Vijesti

Najnoviji detalji iz istrage ubijene pjevačice Jelene Marjanović su pokazali da su ispod njenih noktiju nađeni tragovi. Analiza DNK materijala uzetog ispod noktiju djevojke bit će završena 5. aprila, tako piše Telegraf.

“Prema dosadašnjim saznanjima, između Jelene i ubice došlo je do borbe. Na osnovu nađenih tragova pretpostavlja se da ga je ona izgrebala po licu ili tijelu, pa su na njemu vjerovatno vidljive rane i povrede koje su nastale tokom borbe sa žrtvom”, piše Kurir.

Jelenin muž Zoran Marjanović je prošao drugi put poligrafsko testiranje, a i dalje ima mnogo nedosljednosti u njegovim odgovorima.

Između ostalog, ne poklapaju se izjave svjedoka i njegove da je u kritičnom periodu bio u automobilu, odnosno da je pješice prolazio tim dijelom Crvenke i Borče.
Zoranu Marjanoviću danas ističe zadržavanje od 48 sati. Tada protiv njega može da bude podnijeta krivična prijava i da mu nakon saslušanja bude određen pritvor do 30 dana ili će biti pušten na slobodu, ako nema dokaza da je on izvršio krivično djelo.

Pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović (32) iz Borče prije nego što je ubijena posvađala se sa suprugom Zoranom, tako piše Kurir.

Pjevačica Jelena i njen suprug Zoran razmijenili su u subotu prije podne, nekoliko sati prije zločina, telefonske poruke u kojima dominira ljubomora. U strahu da mu se sin ne ubije, Zoranov otac je poslije vijesti o smrti snahe Jelene sklonio oružje iz kuće.

Radiosarajevo.ba

Podijeli članak: