NAJAVLJUJE SE VELIKO 8. JUNA: Srbija izlazi na ulice

Vijesti

Zbog astronomskih akciznih nameta koji su doprineli poskupljenje goriva, koje predstavlja novo opterećenje za kućni budžet, izazvalo je revolt širom Srbije.

Internet zajednica koja je nastala odmah nakon protesta u Pančevu povezivanjem vozača iz svih krajeva Srbije koji su voljni da daju svoju podršku protestu trenutno broji više od 40.000 članova, a u nekoliko mesta je već izveden probni protest.Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem.

Vozači u Srbiji najavljuju, da su rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije, opštim protestom koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više od 30 gradova Srbije, na listi gradova u kojima će protest navodno biti sproveden obustavom saobraćaja nalazi se i gardovi iz Braničevskog okruga (Požarevac, Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi), koji će se pridružiti blokadi.

Zahtevi koje ova zajednica postavlja su sledeći:

Podijeli članak: