NA OVO DANAS NIJE PONOSNA: Detalji Draganinog prvog filma!

Lifestyle

Branka Katić  zajedno JE sa pevačicom Draganom Mirković davne 1994. godine igrala u filmu “Slatko od snova”. Poznata glumica  danas se ne seća se rado tog perioda svoje karijere.

 

Branka je u tom filmu igrala Đinu, dok je Dragana imala glavnu ulogu, i finansirala celo  snimanje.

“To je jedan od mojih gorih filmova. Srđan Dragojević je popravljao taj scenario… Bila je priča i da će da ga režira, ali na kraju nije. Na tom filmu sam naučila da narodne pevačice nisu neke strašne spodobe…

Dragana Mirković je bila vrlo korektna, veliki profesionalac. Kada je producent Raka Đokić u toku snimanja preminuo, ona je odlazila svakog vikenda u Nemačku gde je pevala i od tih tezgi donosila novac za završetak snimanja…

Taj film  imao nesrećni je momenat kada je njen ondašnji momak odlučio da bude glavni montažer, pa je sve ispalo papazjanija”, ispričala je pre nekoliko godina glumica. Katićeva je dodala da je honorar bio i te kako dobar.

“Zafrkavala sam se da ću na nekoliko kvadrata stana, koji smo sestra i ja kupile, staviti mesinganu pločicu “slatko od snova”. Shvatila sam da ne može sve što radimo da bude umetnost, nešto mora i da plaća račune… Ako pogledaš taj film, videćeš da se trudim, nisam ga odradila levom nogom” kazala  je Branka.

kurir

 

Podijeli članak: