MOSKVA POTVRDILA: MENJA SE KARTA EVROPE! Rusija ulazi u savez sa ovom evropskom državom

Vijesti

Oglasio se ruski ambasador u Minsku Boris Grizlov.

Belorusija i Rusija dogovorile su se o svim pitanjima izgradnje Savezne države. Izjavu za medije je dao ruski ambasador u Minsku Boris Grizlov.

“Sva pitanja u vezi sa Unijom su dogovorena i već se sprovode”  kazao je diplomata. On je podsetio da je 2021. godine na sednici Vrhovnog državnog saveta odobreno 28 sektorskih sindikalnih programa za produbljivanje integracije.

“Usvojeni su veoma važni dokumenti, 28 sektorskih programa koji će ujediniti privrede zemalja”  kazao je Grizlov.

On je napomenuo da je odobrena i vojna doktrina koja će obezbediti bezbednost prostora Unije, koncept migracione politike.

Pored toga, ambasador je istakao da se radi na približavanju zakonodavstva.
” Vidimo i konkretne korake, oni se tiču i snabdevanja energentima i izgradnje nuklearnih elektrana, pitanja vezanih za isporuku ruskih proizvoda u Belorusiju i beloruskih proizvoda u Rusiju”  govori on.

On je na to jos dodao da su stvoreni uslovi za industrijska preduzeća Belorusije, za njihovo učešće na tenderima u Ruskoj Federaciji o pravima ruskih preduzeća. To važi i za državni odbrambeni nalog, zaključio je on. Ranije je postalo poznato da ministarstva energetike Belorusije i Rusije završavaju pripremu nacrta međudržavnog sporazuma o formiranju jedinstvenog tržišta električne energije Unije.

Podsetimo, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je ranije da je njegova zemlja “prisiljena na integraciju” sa Rusijom i insistirao da stvarna integracija ekonomija dve države podrazumeva “suverenitet i nezavisnost” za Belorusiju.

“Ostajemo posvećeni, kao i uvek, stvarnoj integraciji” kazao je Lukašenko na sastanku sa predsedavajućim Evroazijske ekonomske komisije Mihailom Mjasnikovičem.

Podijeli članak: