MONSTRUMI OTAC I BRAT: Djevojčica iz Dervente ne zna čije je dijete, policija uhapsila obojicu

Vijesti

U Derventi je, prije više od mjesec dana, uhapšen Z. Đ. (57) zbog sumnje da je nekoliko puta silovao svoju 15-godišnju ćerku, koja je u međuvremenu rodila dijete. Takođe, policija je uhapsila i jednog od trojice sinova, G. Đ. (23), za kojeg se sumnja da imao seksualni odnos sa svojom sestrom, prenose lokalni mediji. Istražitelji koji su preuzeli ovaj slučaj moraju da utvrde čije je dijete koje je ova maloljetnica rodila. Također, niko još uvek sa sigurnošću ne može da potvrdi da djevojčicu nisu silovala i ostala dva brata, kao i to da li su ovakvu sudbinu doživjele i njene dve sestre.

“Tek smo se oporavili od šoka zbog saznanja da je naš komšija godinama seksualno zlostavljao rođenu kćerku, uslijedilo je novo užasno otkriće, što nas navodi na zaključak da je cijela njena porodica morala da zna kroz šta prolazi to dijete, ali da su o svemu ćutali.

Da li zbog straha ili ih jednostavno nije bilo briga, to samo oni znaju. Ako su i otac i sin učestvovali u tim gnusnim radnjama, ne može biti isključena mogućnost da to dijete nije bilo žrtva i starijeg brata ili još nekog od članova porodica. Užasnuti smo” kazala  je jedna komšinica novinarima.

Inače, ova maloljetnica se godinama bojala da otkrije da je otac siluje jer joj je prijetio da će ubiti i nju i sebe. Onda je ona saznala da je trudna. Dugo je krila od drugih, a čim je postalo očigledno da će roditi, komšijama i rodbini je rekla, na nagovor oca, da ne zna čije je dijete. Odmah nakon toga, ona je zasnovala odnos sa mladićem (20) iz susjednog sela.

“Najstravičnije je to da niko od članova njene porodice, komšija, ali i nadležnih institucija, sve do prošlog mjeseca kada je maloljetnica prijavila vlastitog oca za silovanje, nije reagovao na činjenicu da je djevojčica od 15 godina trudna. Alarm za uzbunu nikome nije zazvonio čak ni kada je zasnovala vanbračnu zajednicu s muškarcem koji je tvrdio da nije otac njenog djeteta”  ističu iz policije. Protiv njenog oca je do sada podneseno više prijava zbog nasilničkog ponašnja. Između ostalog, on je prijavljen nakon što je pucao iz puške na svog sina, a devedesetih godina je bio osumnjičen za silovanje svastike.

“Djevojčica je na sigurnoj lokaciji gde dobija svu neophodnu pomoć. Ne možemo da otkrijemo nikakve druge detalje jer ne želimo da ugrozimo istragu” kazala  je Fejza Samira iz Centra za socijalni rad u Derventi za medije.

 

Autor: (Am.K.)

Avaz.ba

Podijeli članak: