MOLIO JE DA GA IZVUKU IZ KAMIONA, UMIRAO U STRAŠNIM MUKAMA: Detalji lančanog sudara kod Šimanovaca

Vijesti

Lekari Hitne pomoći nažalost nisu mogli ništa da urade…

Davor Vojinović (29) iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Rogatice, poginuo je u stravičnom lančanom udesu koji se dogodio na auto-putu Beograd-Šid kod Šimanovaca, dok su povređeni P. S. (53), M. Š. (33) i P. P. (55). Saobraćajna nesreća se dogodila kada su se usled slabe vidljivosti zbog guste magle sudarila tri atuomobila, dva kamiona i jedan autobus.

“Naš vozač Miroslav M. (35) ispričao je da je bila gusta magla i da je vozio polako. Tri kilometara od naplatne rampe, osim magle, naleteo je i na gusti dim koji je dolazio s obližnje deponije. U tom trenutku naišao je na turski kamion koji se sporo kretao. Miroslav je upalio sva četiri migavca i polako ga obišao. Vozio je autobus levom trakom kada ga je velikom brzinom otpozadi udario “pasat” s Rumunima”  ispričao je direktor preduzeća za koje radi vozač autobusa za Kurir.

 

Odmah  nakon toga, “pasat” je udario i u vozilo “reno” koje je imalo registarske oznake Sremske Mitrovice, a kojim je upravljao P. S. iz Hrvatske.

“U istom trenutku, s njihove desne strane, u turski kamion u srednjoj traci udario je kamion “Drvolika” iza Stare Pazove, za čijim volanom je bio Davor Vojinović. Potom se u njega zakucao kedi šabačkih tablica. Udarci su odjekivali kao eksplozije”  ispričao je saogovornik ovog lista.

Prema njegovom svedočenju, situacija koja je usledila je bila krajnje jeziva.

“Vojinović je jaukao od bolova. Molio je da ga izvuku. Dok je kukao i zapomagao, svi su pritrčali i počeli da lome stakla kako bi ga izvukli. Volan mu je udario u grudi, a noge su mu bile priklještene. Lekari Hitne pomoći nisu mogli ništa da urade. Za to vreme mladićev glas postajao je sve tiši, dok se više nije čuo. Mučio se pola sata i preminuo im pred očima.”  Nesrećno nastradali vozač kamiona Davor Vojinović, povremeno je radio za preduzeće “Drvolik” iz Stare Pazove.

“Nije bio oženjen. Porodica mu živi u Rogatici u Bosni i Hercegovini. Ima dve starije sestre, oca i majku. Bio je vredan mladić i odličan vozač. Teško nam je. Pamtićemo ga po dobru” kazale su njegove kolege.

Podijeli članak: