MOLIMO ZA NJEGA: Schumacher je sada u božjim rukama jer…

Vijesti

Predsjednik FIA-e Jean Todt je otkrio kako mu je papa Franjo obećao da će se moliti za ozdravljenje legendarnog njemačkog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

Da se podsjetimo, prije nešto malo više od dvije godine Schumacher je doživio nesreću tokom skijanja u francuskom Meribelu, koja ga je prikovala za krevet i od koje se još nije oporavio. Nijemac je u komi proveo 159 dana te se sada liječi na svom imanju u Švicarskoj, a njegova porodica je uz njega.

Kako inostrani mediji saznaju, Schumi je trenutno prikovan za invalidska kolica, ne može govoriti i ima problema s pamćenjem i motorikom.

Predsjednik FIA-e Jean Todt je veliki  prijatelj porodice Schumacher, a i sam je priznao da često posjećuje Michaela. Bivši direktor Ferrarija istaknuo da se Michael bori iz dana u dan kako bi mu se stanje popravilo, ali nije želio pričati o detaljima.

“Michael mi je u srcu. Svi znamo da on pripada našoj porodici. Zatražio sam kada sam bio na audijenciji kod pape Franje da se moli za njegovo ozdravljenje. Papa Franja mi je rekao da će se sa zadovoljstvom moliti za ozdravljenje. Sve je sada u božjim rukama” kazao je Todt i dodao da je detalje razgovora s Papom prenio Michaelovoj supruzi Corini.

Autor: N. K.

Podijeli članak: