MOLE SE GRAĐANI ZA OPREZ: Olujni oblaci napravili haos u komšiluku sada idu prema nama….

Vijesti

Nevreme je napravilo ogromne probleme!

Veći deo Hrvatske u nedelju očekuje promenljivo oblačno ponegde s kišom i pljuskovima s grmljavinom,,, naročito u poslepodnevnim i večernjim satima… Hladan talas stiže sa zapada, a žestoko nevreme posle Slovenije i Hrvatske sada preti i Srbiji.

Kako piše 24ur.com, grmljavina i jako nevreme s jakom kišom i vetrom je uzrokovalo u Sloveniji ogromne probleme. Prvo je zahvatilo jug, a zatim i ostale delove države. Jak vetar je ponegde čupao drveće zbog čega su zatvorene neke ulice.

U Kranju jak je vetar razorio krov na jednoj kući čiji se deo odlomio i pao na parkirani automobil. Srušeni dalekovod zaustavio je saobraćaj na jednom delu puta… Drveće je jak vetar rušio i u Mariboru dok je u mnogim drugim mestima pričinjena manja materijalna šteta…

Posebno je bilo teško u Soškoj dolini gde ne pamte tako snažan vetar i tvrde da je, prema prvim procenama, materijalna šteta enormna.Državne službe očekuju da će u toku dana i večeri otkloniti sve kvarove i štete i da će sve biti ponovno normalizovano do ponedeljka ujutro.

Nevreme koje je zahvatilo Sloveniju se polako seli prema Hrvatskoj, u kojoj će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, biti pojačano u poslepodnevnim i večernjim satima, a zatim se olujni oblaci kreću ka Srbiji….

RHMZ  putem je Meteoalarma izdao niz upozorenja zbog mogućeg izraženijeg grmljavinskog nevremena koje bi, kako se navodi, moglo biti praćeno i bujičnim poplavama….

Već u ponedeljak vreme bi u Hrvatskoj trebalo da se stabilizuje, ali u utorak veče su opet mogući pljuskovi. Do kraja nedelje opet ih očekuju visoke temperature, ali za vikend stiže jače naoblačenje koje će uz kišu doneti i osetno zahlađenje.

I u Srbiji  večeras se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom ponegde se očekuju u donjem Podrinju i Vojvodini, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

srbijadanas

 

Podijeli članak: