Mogu da oživim čoveka 10 dana posle smrti: Čiča Arsa iz Jatagan Male bio je beogradski nekromanser, a mrtvaci su mu stizali i vozom!!!

Vijesti

Mrtvi Beograđani ga mogu pozvati u stan… Oni iz unutrašnjosti i sa strane neka metnu mrtvaca u ledenicu i neka ga pošalju vozom u Beograd Čiča Arsi”.Smrt nije kraj, poručivao je svojim klijentima Čiča Arsa, stanovik ozloglašene Jatagan Male, koji je po predratnom Beogradu “oživljavao mrtve”.

“Čiča Arsa Cvetković iz Jatagan Male oživljava mrtve. Mrtvi Beograđani mogu ga pozvati u stan. Oni iz unutrašnjosti i sa strane neka metnu mrtvaca u ledenicu i neka ga pošalju vozom u Beograd Čiča Arsi “ pisalo je u oglasu objavljenom 30. marta 1927. godine u dnevnim novinama”Vreme”… Arsa se potrudio da proširi krug svojih klijenata, te je u oglasu dodao da nije problem ako ste sa nekromansijom malo i okasnili.

“Mogu da oživim mrtvaca 10, pa čak i 15 dana posle smrti, samo ako je sačuvan u ledenici. Ako je leš počeo da smrdi, onda je oživljavanje nemoguće”  kazao je on.

Sudeći po oglasu, “moćima” ovog Jataganmalca uzrok smrti nije bila nikakva prepreka.

“Inače, bez obzira od koje je bolesti umro, mrtvac će oživeti. Nagrada po sporazumu”  naveo je ovaj čovek.

Koliko je klijenata ovaj oglas doneo Čiča Arsi nije poznato. Ipak, kako je Jatagan Malu naseljavalo veoma siromašno stanovništvo, ne čudi što su pored kriminala ovde cvetale i prevare, i šarlatanstvo…

Šta mislite, koliko li su Čiča Arsu “oživljeni” nagrađivali???

telegraf

Podijeli članak: