MLADOŽENJA IZ PROKUPLJA PREVAREN: Dao 1.500 evra za mladu iz Albanije! Ona jeprve bračne noći…

Ljubav

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju je sada pokrenulo istragu o slučaju prevare u koji je uključen mladoženja iz Prokuplja i mlada iz Albanije… Naime, sumnja se da je Prokupčanin prevaren jer je platio 1.500 evra da bi sklopio brak sa Albankom, ali je ona posle nekoliko sati pobegla iz njegove porodične kuće!!!

Kako za sada  saznajemo, Osnovno tužilaštvo u Prokuplju je uputilo zahtev tužilaštvu u Albaniji da im pomogne u prikupljanju podataka o ovom slučaju…

Osumnjičeni identifikovani

Sumnja se da iza prevare stoji grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama, i da je ovo samo jedna u seriji prevara koje su počinili.

“Identifikovane su osobe koje se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa tužilaštvom u Albaniji “ to je  potvrdio za Kurir portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Kako za sada  saznajemo, oštećeni Prokupčanin je preko albanske agencije koju vodi jedna žena uspeo da dođe do mlade.

” Preko telefona je došao u kontakt s njima. Ugovorili su da plati 1.500 evra, a da će mu oni dovesti ženu za brak. Posle nekoliko dana mlada se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju. S njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak “ govori izvor Kurira.

Mlada je sa mladoženjom otišla u njegovu kuću, ali se nakon nekoliko sati samo iskrala.

” Nestala je tokom noći, čak nisu imali ni prvu bračnu noć… Oštećeni ju je uzaludno tražio nekoliko dana, ne znajući šta se desilo. Tek onda je shvatio da su ga prevarili i obratio se istražnim organima… Osim novca koji je dao agenciji za posredovanje, oštećeni je platio i troškove puta za celu družinu, pa je pretrpeo još veću štetu”  govori naš sagovornik.

Na desetine sklopljenih brakova

Veruje se da u Prokuplju i okolini ima još sličnih slučajeva, ali da ih žrtve ne prijavljuju, najčešće zbog sramote. Tako je u Kuršumliji nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1.000 evra… Ipak, u poslednjih nekoliko godina na desetine momaka iz planinskih i seoskih sredina uspešno su sklopili brak sa ženama iz Albanije.

Nije ovo prvi put

Šumadincu (40) koji je pre oko godinu dana nameravao da se oženi Albankom dogodila se slična sudbina, ali je njega koštala daleko više…. On je dao čak oko 4.500 evra za mladu i otišao po nju u Albaniju, ali mlada nikada nije stigla u Šumadiju.

“Seli su u jednu kafanu pre ulaska u Srbiju. Zamolila je mladoženju da ode do telefona i pozove sestru još jednom, pre prelaska granice. Nikada se više nije vratila za sto. Izašla je na druga vrata i pobegla”  kazao je jedan poznanik prevarenog Šumadinca.
Kurir

Podijeli članak: