Misteriozni nestanak! Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?!!!

Vijesti

Više od četiri mjeseca traje velika potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice. On je noći sa 4. na 5. februar, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu…

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića su pronađena  6. februara u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

Najteže je porodici

Najteže je porodici Kozlić. Kako nam govori njegov neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće.

“Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli “  kroz teške  uzdahe govori Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu… Svakog dana očekuje poziv od policije.

“Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. No, taj dan još nisam doživio. Niko me više i ne obavještava traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se tačka na sve ovo” govori nam OVAJ  očajni otac.

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

“Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema”  govori nam Semir.

Spasioci u čamcima tragali za tijelima

Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija govori da bi volio da su te priče tačne.

“Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ”  govori  on.

Istraga je u toku

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, kažu da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

“Istraga je i dalje u toku. Ono što se do sada prikupilo, predato je Tužilaštvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita “ govore iz MUP-a SBK.

Napominju da sarađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom…

Apel javnosti
Iz MUP-a SBK pozivaju javnost da jave najbližoj policijskoj stanici sva eventualna saznanja koja imaju u vezi sa slučajem Amara Kozlića.

“Mi još provodimo istragu. Pozivamo građane da nam, ako imaju određenih informacija, jave, a mi ćemo ispitati sve navode. Garantiramo anonimnost”  govore iz MUP-a SBK

Dnevniavaz

Podijeli članak: