MISTERIJA U POŽAREVAČKOJ ZATVORSKOJ ĆELIJI: Šta se desilo sa MRTVOM BEBOM ispod kreveta osuđenice?

Vijesti

Osuđenica Z. S. (38) iz Niša je pokušala preksinoć da se ubije u ženskom zatvoru, a stražari su tokom pretresa njene ćelije našli mrtvo novorođenče u kesi ispod kreveta.

U zatvoru niko nije znao da je ona trudna. Obdukcija leša treba da utvrdi da li je ona ubila bebu ili ju je rodila mrtvu. Kako saznaje Informer, Z.S. izdržava trogodišnju kaznu zbog dilovanja droge, ali ona nije narkomanka i trebalo je da izađe na slobodu već sledeće godine. Ona se u sredu oko 20.30h žiletom isekla po vratu, pa je hitno prebačana u bolnicu.

 

 

-“Dok su joj lekari ukazivali pomoć, pričala je nepovezano i pominjala je mrtvu bebu. Kad su joj sanirali rane, vraćena je u zatvor, ali je njena ćelija oko 21.30 detaljno pregledana. Stražari su videli najlon kesu ispod kreveta i prenerazili se” kazao je izvor iz istrage.

Policija je odmah nakon ovoga izvršila uviđaj.

“Ako obdukcija pokaže da je beba usmrćena podneće se krivična prijava zbog ubistva deteta nakon porođaja ” kazao  je izvor.

Ovakav slučaj još uvek  nije zabeležen i ispitaće se baš svi detalji vezani za njenu trudnoću, s kim je i gde zatrudnela., jer u zatvoru niko nije uočio da je u drugom stanju.

Kako se za sada nezvanično saznaje, cimerke su znale da je trudna, ali nisu htele to da prijave.

Z. S. je inače 2013. godine osuđena na 3 godine zatvora zbog droge.

Uhvaćena je u aleksinačkom selu kako gaji marihuanu, gde je zaplenjeno 280 grama marihuane spremnih za prodaju.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: