Mislili su da je slučaj o smrti ovog mladog para riješen, ali novi svjedok vratio ih je na sami početak

Vijesti

Jedan od mogućih uzroka tragične smrti Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22) u etno selu Milena u mjestu Bačva u Hrvatskoj, prema nezvaničnim informacijama jeste trovanje ugljen monoksidom. Ipak, Đorđe Stefanov, vlasnik konobe u čijoj su sobi nađeni mrtvi Patrik Blaško i Lara Nikolić, ne vjeruje u teoriju o trovanju. Ovo etno selo u apartmanima ima centralno grijjanje, no u sobi u kojoj je mladi par proveo noć nema dimovodnih otvora, što je, nezvanično, bilo čudno policajcima već prvog dana uviđaja, pa se paralelno istražuje i mogućnost da se radi o predoziranju.

Međutim, nakon što su provedena dodatna forenzička vještačenja, govori se da je ugljen monoksid u sobu mogao da uđe kroz fuge i pukotine u zidu.

Suzana Šokač iz pulske policije je rekla da se još čekaju nalazi toksikološkog i histološkog vještačenja koji bi trebali da rasvijetle uzrok smrti, a istraga je u toku. Stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, čitav ponedeljak su dodatno prikupljali dokaze. Šokač je rekla da je izvršeno tehničko vještačenje dimovodnog sistema, a rezultati još uvijek nisu poznati.

Đorđe Stefanov, vlasnik konobe Milena, kazao je da su balkonska vrata sobe u kojoj je pronađen mrtav mladi par bila otvorena na kip i da na zidu nije primjetio nikakve pukotine, tako da ne vjeruje u teoriju da je došlo do trovanja ugljen monoksidom.

Mladi par bio je na svadbi u konobi Milena na kojoj je Patrik bio mladoženjin kum. Par je u vezi bio dve godine, oboje su radili u pekari Mlinar, planirali su zajednički život i njihovi prijatelji tvrde da nisu uživali droge,i da nema šanse da se radilo o predoziranju.

Zagonetna smrt Patrika i Lare šokirala je Istru, a kako se još ne može precizirati od čega su umrli, raširile su se glasine u kojima se spominju različiti uzroci, od novih sintetičkih droga koje su se pojavile na istarskom tržištu do dvostrukog samoubistva u stilu Romea i Julije, što je najmanje moguć scenario. Obzirom na to da na telu nije bilo tragova nasilja, krvni delikt odmah je isključen, no i dalje postoji sumnja da bi u pozadini moglo biti kazneno djelo.

 

(Novi.ba)

Podijeli članak: