MIKI IMA SVOJU FARMU I NUDI PLATU OD 500 EVRA, HRANU I SMEŠTAJ, ALI SE NIKO NE JAVLJA: Svi se prave gospoda, niko neće da radi!!!

Vijesti

Porodica Mihaela Čalage (18) ima veliku farmu u Kreševu pored Sarajeva… Mihael je već sad glavni na svom imanju i radi od jutra do mraka. On Obožava svoj traktor, stoku, kompletno imanje. Vrednijeg od njega nećete upoznati. I on se muči poslednja dva meseca da pronađe radnika.Ne bilo kakvog, za bilo koju poziciju, već za onu za koju su se naše deke i bake otimale. Zapravo, za otimanjem tada nije bilo potrebe.

Danas, u 2018. godini, Mihaelu se na oglas niko nije javio već dva meseca.

” Svi za taj posao plaćaju 200 evra, a ja nudim na početku 500 i opet niko neće. Teško je naći čobanina, niko neće da radi to, svi se prave gospoda. Niko me nije pozvao dva meseca čak ni da se raspita o uslovima ” govori nam iskreno.

A dobra plata nije jedino što se nudi. Obezbeđeni su i hrana i smeštaj.

“Ja imam 350 ovaca. Radnik je obavezan da tu bude stalno, obezbeđeni su mu hrana i smeštaj, a na njemu je da ih hrani, da gleda da li se janje. Čim se ojanje, mora ih skloniti u štalu da se ne smrznu” govori Mihael.Sve ovo nam objašnjava mladić koji još ide u srednju školu i nije mu teško da pored toga brine i o ogromnom imanju.

Radnike je i pre nalazio teško… Valjda u eri “posla od kuće” niko nije spreman da zasuče rukave i zaista nešto radi. Nekima je i dalje draže da ih roditelji finansiraju, nego da sami zarade. Setite se ovog oglasa sledeći put kad se požalite da posla nema.A možda se neko i sad odluči da pozove Mihaela. Oglas je, ionako, i dalje otvoren.

(Kurir.rs/Telegraf)

 

Podijeli članak: