MIGOVI 29 NISU BILI PODIGNUTI ZBOG DRONOVA: ŠOK! Vučević otkrio odakle su došle bespilotne letelice

Vijesti

Ministar odbrane Miloš Vučević je kazao danas da srpski “migovi 29” koji su juče podignuti nisu patrolirali zbog dronova već su vršili redovnu kontrolu našeg neba. Gostujući na RTS-u, ministar nije želeo da otkrije čiji su to bili dronovi, ali je naveo da dolaze sa teritorije Kosova i Metohije.

“Uočeno je više letelica, bilo je različitih kretanja, neke su ulazile u centralnu Srbiju, neke su se kretale administrativnom linijom, nije bio u pitanju jedan nalet i dolazile su iz najmanje dva pravca” naveo je ministar.

“Ne samo juče, prethodna tri dana, naša Vojska uočava određene objekte, bespiltone letelice, koji se kreću na liniji administrativnog razdvajanja, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji KiM, čak sa povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije, odnosno pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i određenih vojnih objekata, odnoso kasarni. Nije to samo pitanje ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije ima saznanja, odnosno uočila je objekte i u pravcu kretanja preko Nišavskog i Topličkog okruga”  rekao je Vučević.

 “Imajući u vidu iskustva i na ukrajinskom frontu, u kontekstu sporog administrativnog donošenja odluka, predsednik republike je, kao vrhovni komandant, Vojsci Srbije izdao izvršnu naredbu da svaki takav objekat bude uklonjen” – dodao je ministar i poručio “mi ćemo apsolutno štititi nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije, našim sistemima, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom@.

On je na to još dodao i da iz Prištine dolazi mnogo netačnih naslova, da se Vojska Srbije koncentriše na administrativnoj liniji, da ulazi u KZB suprotno odredbama sporazuma.

“Verovatno da neko putem špijunaže bespilotnim letelicama želi da dođe do podataka. Ukoliko uočimo još neki dron, biće eliminisan ili pod našom kontrolom”  zaključio je on.

Podijeli članak: