MESTO NA KOM JE OTET TOMISLAV SALOPEK: Tu lokaciju često posećuju i TURISTI!

Vijesti

Tragična sudbina Hrvata Tomislava Salopeka, kojeg su islamski ekstremisti oteli 22. jula, a juče i pogubili, i dalje je glavna vest u svim medijima na Balkanu, ali i širom Evrope.

Hrvat koji je radio za francusku firmu u Egiptu, otet je kada se vraćao iz oaze Baharija, koja se nalazi na oko 400 kilometara od Kaira.

Na područje oaze Salopek je poslat nakon što je u Kairu proveo šest meseci. Tomislava su pripadnici ekstremističke grupe Sinajska provincija, koja je lojalna Islamskoj državi, oteli na putu koji iz te oaze, preko grada Šesti oktobar vodi do Kaira.
Prema jednim informacijama otet je na 22 kilometara od Karia,  dok je prema drugim, otet na oko 40 kilometara od egipetske prestonice, koja je, takođe, jedno od omiljenih mesta turista.
Ekstremisti su zaustavili kola kojim je putovao, vozača koji je upravljao automobilom u kojem je bio Tomislav su pustili, a Salopeka oteli.
Prve vesti o otmici pojavile su se tek dva dana nakon toga. Tada još nije bilo poznato da iza svega stoji Islamska država.

Na kraju, ispostavilo se da su džihadisti otmičari, a nakon objavljivanja užasnih fotografija obezglavljenog Tomislava jasno je da su svoju surovu odmazdu iskalili na nedužnom čoveku.

(Telegraf.rs)

Podijeli članak: