Mesec dana sam jela 1 krastavac dnevno: Telo mi se preporodilo!!!

Zdravlje

Jasam tačno  znala da je krastavac zaslužan za moje dobro zdravlje

Od davnina,se  krastavci  u Indiji koriste u obrocima kao i u tradicionalnoj medicini… To je zato što u toploj zemlji kao što je Indija, krastavci obezbeđuju potrebnu hidrataciju i hladnoću tela. I to nije jedina korist koja ovo voće pruža.

Stoga sam odlučila da svaki dan pojedem barem jedan krastavac, mada sam znala da smažem i po tri dnevno (u salatama, užinama ili glavnom jelu)…

Telo mi se bukvalno preporodilo!

1. Smršala sam 3 kilograma za nedelju dana

Jela sam za doručak jedno kuvano jaje, malo sira i 1 krastavac. Za ručak sam jela kuvano jelo sa salatom od krastavca, bez hleba, a za  večeru sam jela krastavac sa jogurtom…

Kilogrami su nestali, a da ja nisam ni primetila. Gladna sigurno nisam bila. Čitala sam kasnije da je krastavac voće sa nimalo masnoća i skoro bez kalorija.

 2. Probava mi je radila kao sat.

Oduvek se borim sa lošom probavom… Jedem suve šljive, potopljen lan, ali slaba vajda. Od kako sam ubacila krastavac u ishranu, svako jutro normalno praznim  svoja creva. To je zato što vitamini iz krastavaca pomažu u boljem funkcionisanju probavnog sistema.

3. Telo mi je bilo bolje hidrirano

Nisam više razmišljala o “nalivanju” sa vodom. Jednostavno sam znala da krastavci sadrže 95% vode i da njihovim konzumiranjem mogu da hidriram telo.
4. Koža mi je postala blistava i meka

Odjednom sam shvatila da imam divan ten. Mrlje, akne, mitiseri su nestali sa lica. Koža se blago zategla i ja sam izgledala zdravo i mlado… Krastavci sadrže Vitamin B, Vitam C, cink i još “sambogznašta”, ali šta god da je u pitanju, ja sam mu zahvalna jer napokon imam ten kakav sam oduvek želela.

5. Kosa mi je  postala bujna i sjajna, a primetila sam da mi više i ne opada

Krastavci imaju vitamine B5, B6 i vitamin C koji podstiču rast i zdravlje kose.

6. Postala sam jaka i brza

Tome možda doprinosi onaj gubitak kilograma, ali sam čitala da krastavac sadrži i vitamin K i kalcijum koji telu daju snagu i jačaju kosti…

Čitala sam još da krastavac štiti od:

Neuroloških bolesti;
Sprečava rak creva;
Poboljšava zdravlje kardiovaskularnih sudova;
Kontroliše nivo šećera u krvi;
Normalizuje hormone.
/

Pa ko voli neka izvoli, ali na vašem mestu ja bih iskoristila leto i dostupnost ovog voća i jela ga što više moug…

Podijeli članak: