Memo u zatvoru! Šokantna ispovijest Marijana Grgića iz Tuzle: Ubio sam bivšu suprugu pesnicama

Vijesti

“U tom momentu znam samo da sam udarao nekoga, ne sjećam se, mrak je bio”, govori Grgić, koji izdržava kaznu od 12 godina zatvora

Marijan Grgić (58) iz Tuzle je osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo bivše supruge Marice, počinjeno 2015. godine u stanu u tuzlanskom naselju Miladije. S Maricom se nikada nije zakonski razveo, a utvrđeno je da je smrt nastupila usljed nanošenja većeg broja povreda tupim predmetom u predjelu glave.

Dobio sina

U ispovijesti za „Avaz TV“ u emisiji „Memo u zatvoru“, Grgić otvoreno govori o svom životu te o momentu kada je ubio suprugu.

“Da ispričam svoju priču. Oženio sam se 1988. godine, bili smo vjenčani i nismo imali djece. To je trajalo, ali 1992. godine, krajem marta, otišao sam za Njemačku, s tim da sam zvao i nju, ali nije htjela jer je imala ovdje majku. U Njemačku sam otišao za poslom, inače sam varilac/bravar “rekao  je na Grgić na početku ispovijesti.

U Njemačkoj je ostao i kad je počeo rat u BiH, a bio je i u Češkoj. Upoznao je jednu djevojku i s njom je 1995. godine dobio sina pa se nije mogao vratiti. U Tuzlu se prvi put vratio 2012., poslije 20 godina, i tada je sve priznao Marici. Dolazio je i 2014., a onda i 2015., kada je došao u Tuzlu da izvadi novu vozačku.

Kobnog dana vidjeli su se u čitaonici kod njene kuće, gdje je pio alkohol. Ona je, kako je rekao, vraćajući se od komšinice prošla pored čitaonice, gdje ju je on pozvao da sjednu i razgovaraju. Poslije toga je otišao u kafanu.

Nosio sat
“Te noći sam bio u kafani. Došao sam kući taksijem i legao, imao sam pivo i cigarete na stolu, koje su kasnije i nađene. U neko vrijeme, ne sjećam se, dobivam udarac u glavu, vještak je tako pisao, mehaničkom silom mi je nanesen udarac u predjelu vilice, dva zuba su mi bila izvaljena. 

Imao sam sat „Rolex“ na ruci, on je i pronađen kući na podu, to sam saznao kroz papire, tražio sam ga tada u kući, ali nije ga bilo. Pronađen je s jednim dijelom narukvice, a svi svjedoci, njih 9-10 iz kafane, tvrde da sam imao sat, ispada da sam ja sebi otkinuo sat. Ubio sam je pesnicama, u tom momentu znam samo da sam udarao nekoga, ne sjećam se, mrak je bio”  – priča Grgić.

Motiva nije bilo
“Dobio sam 12 godina zatvora. Kad izađem, idem vani, imam sina koji mi se javlja redovno, a vozačka mi je došla glave. Niko se nije svađao, nismo imali problema, motiv ne postoji. U optužnici piše sve obrnuto” govori Grgić.

Po njegovom miškjenju postoji mnogo nejasnoća kada je ovaj slučaj u pitanju. Ipak kaznu zatvora mora da izdrži. Sa nestrpljenjem čeka dan kada će izaći na slobodu.

Podijeli članak: