“MAMA, ŽAO MI JE” Tinejdžerka izvršila samoubistvo i zabranila da se njene fotografije prikažu na sahrani, a razlog će vam SLOMITI SRCE…

Vijesti

Trinaestogodišnja Rozali Avilja iz Kalifornije se obesila prošlog meseca obesila u svojoj sobi nakon višemesečne torture u školi…
“Ismejavali su je zbog zuba, zbog svega na njoj” govori otac Rozali Avilje

Pre nego što se Rozali Avilja (13) prošlog meseca obesila u svojoj sobi u Jukaipi u Kaliforniji, je ostavila nekoliko poruka svojoj porodici da ih pročitaju posle njene smrti, tako piše magazin People. Roditelji tvrde da se devojčica ubila zbog vršnjačkog zlostavljanja.

” Ostavila je jednu poruku za moju suprugu u kojoj je pisalo: “Mama, volim te. Žao mi je što ćeš me pronaći ovakvu”, ispričao je Rozalin otac. – U drugoj poruci je pisalo: “Molim vas, nemojte da prikazujete moje fotografije na sahrani. To su bile njene oproštajne poruke” kazao je ožalošćeni otac.

Porodica je devojčicu pronašla mrtvu u svojoj sobi 28. novembra. Otac kaže da nikada neće zaboraviti prizor koji ih je dočekao.

” Svirala je muzika, a vrata su bila zaključana. Znao sam da nešto nije u redu, jer nije odgovarala na naše pozive. Moj sin je na kraju razvalio bravu da bi ušao u sobu i vrisnuo je. Utrčao sam u sobu i video ćerku kako visi, uže joj je bilo oko vrata” govori otac.

Rozali je proglašena mrtvom 1. decembra, pošto je nekoliko dana provela u bolnici priključena na aparate za disanje… Njeni roditelji kažu da se ubila posle nekoliko meseci vršnjačkog zlostavljanja. Takođe kažu da škola nije učinila ništa kako bi to zaustavila, iako su znali šta se događa…

“Rekla nam je da je nazivaju kurvom i govore joj da ima herpes i ostale grozne stvari. Ismejavali su je zbog zuba, zbog svega na njoj. Ostavila je više poruka za nas, nazivali su je ružnom… Na jednoj poruci je njena fotografija kako se gleda u ogledalo i na njoj piše “ružna”. Verovala je da je istina sve što su vršnjaci o njoj govorili “govori otac.

Kako zlostavljanje nije prestajalo, Rozali je počela da se seče… Na kraju  sebi je oduzela život. Advokat porodice najavio je tužbu protiv škole koja, kako kaže, nije učinila ništa da zaustavi grozno maltretiranje. Verbalno maltretiranje treba da se izjednači sa fizičkim, smatra on…

“Osim verbalnog zlostavljanja, vršnjaci su napravili video koji prikazuje kako bi trebalo da izgleda lepa, a kako izgleda ružna devojka. Koristili su njenu fotografiju da bi pokazali kako treba da izgleda ružna devojka. Video je kružio školom i šire, objavljen je onlajn i postao je viralan.”

U jednoj od oproštajnih poruka Rozali izvinila se svojim roditeljima što je ružna, kazao je advokat.

blic.rs

Podijeli članak: