Majka troje dece umrla od korona virusa: Hitna pomoć rekla mužu da “nije prioritet” !

Vijesti

“Imali su punu opremu, nosili su zaštitna odela sa maskama, naočarima i rukavicama, Pokrili su i njena stopala. U tom trenutku sam pomislio: Šta se dešava? Nešto se ovde ne slaže”. Od tada me nisu zvali. Ostavili su me i rekli mi da moram da ostanem u izolaciji”

Kejla Vilijams, 36-godišnja majka troje dece je umrla u londonskom naselju Pekam najverovatnije od korona virusa, samo dan pošto je njen muž zvao Hitnu pomoć i rekao im da je bolesna…

Njen suprug Fabijan Vilijams (49) je kazao da je njegova supruga imala vveoma visoku telesnu temperaturu, kašalja i snažne bolove u grudima i stomaku. Britanski “Gardijen”je  imao uvid u medicinske dokumente, koji impliciraju da je Kejla najverovatnije zaražena korona virusom, prenosi “San”.

“Zvao sam Hitnu pomoć jer moja žena nije mogla da dođe do daha, povraćala je i imala bolove u stomaku. Rekao sam im da joj je sve gore, a iz Hitne su mi poručili da je položim na pod i da bude na ravnoj površini. Medicinski radnik koji je došao da testira Kejl mi je rekao da je bolnica neće primiti jer nije prioritet ” govori Vilijams.

Nažalost, Kejlino se stanje  drastično pogoršalo, a suprug ju je pronašao mrtvu u sobi. Pre toga, pomogao joj je da se obuče i dao joj je da jede supu, pre nego što ju je zatekao licem okrenutim prema podu.

“Bila je već mrtva, Stavio sam je na pod jer su mi to rekli ranije. Opet sam zvao Hitnu i rekli su mi da stavim ruke na njene grudi u da joj masiram grudni koš ” kazao je suprug.

Radnici Hitne pomoći ubrzo su stigli na lice mesta i pokušali da je ožive, ali im to nije pošlo za rukom. Policajac koji je takođe bio prisutan, nije želeo da uđe u stan i čekao je ispred vrata… Mrtvozornik je zavio Kejlu i stavio je u plastičnu kesu u skladu sa protokolom kada je reč o žrtvama infektivnih bolesti.

“Imali su punu opremu, nosili su zaštitna odela sa maskama, naočarima i rukavicama, Pokrili su i njena stopala. U tom trenutku sam pomislio: Šta se dešava? Nešto se ovde ne slaže”. Od tada me nisu zvali. Ostavili su me i rekli mi da moram da ostanem u izolaciji i ništa više, a dijabetičar sam i uzimam insulin. Sve što znam jeste da moram da ostanem u karantinu. Niko nije ni pominjao da ju je neko testirao na korona virus ”  govori ovaj neutešni suprug.

(M. Lj.)

Podijeli članak: