MAJKA PREŽIVELA PAKAO U BOLNICI:Dete (1) sa polomljenom lobanjom na pregled čekalo SAT VREMENA!

Zdravlje

“Ne moram ni jednoj majci ili ocu da opisujem kako se oseća čovek kad mu je dete povređeno i dok čeka pomoć lekara “  govori  majka povređene devojčice
Jedna majka u Štajerskoj morala je da čeka sat vremena na dolazak hitne pomoći, koju je pozvala jer se njena trinaestomesečna devojčica teško povredila.

 

Pozvala sam Hitnu pomoć, jer je ćerkica posle pada na beton počela da povraća. Međutim lekari su se pojavili tek posle 52 minuta! – besno kaže ova mlada majka.

Kada je, najzad, devojčica stigla na red, utvrđeno je da ima prelom lobanje! Majka kaže da je čula zvuk preloma kada je devojčica pala na glavu  i da je dete zatim povraćalo. Kako je Birgit, koja je po zanimanju pomoćna negovateljica nemoćnih lica, odmah je pozvala pomoć i sve tačno protokolisala.

“Ne moram ni jednoj majci ili ocu da opisujem kako se oseća čovek kad mu je dete povređeno i dok čeka pomoć lekara” govori  ona.
Ipak, ni njenoj agoniji tu nije bio kraj, jer je prevoz teško povređene devojčice do bolnice u Gracu trajao još 55 minuta, što znači da je prošlo oko dva sata dok dete sa naprslom lobanjom nije primljeno na kliniku…Devojčica je zbog ove teške povrede zadržana na bolničkom lečenju.

Hitna pomoć nije odmah moglo da krene njenu adresu, jer su već vozili jednog pacijenta u bolnicu. Vozilo koje je došlo poslato je iz jednog udaljenijeg mesta, jer stanica hitne pomoći u gradiću koji je najbliže kući Sauerovih ne radi non-stop, rekao joj je šofer.

” Bezobrazluk je kako se u ovoj državi štedi na račun zdravlja”  rekla je na kraju Sauerova.

Telegraf

Podijeli članak: