MAJKA NASTRADALOG PETOGODIŠNJAKA U ZENICI OČAJNA: UBILA MI JE MAKSUMA, ŽIVOT MI JE MOJ UZELA

Vijesti

Neopisiva tuga je vladala  jučer u zeničkom naselju Lukovo Polje ispred porodične kuće petogodišnjeg dječaka H. R., koji je prije dva dana poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada je na njega naletjela Škoda Fabia, kojom je upravljala H. E. (25) iz Zenice…

U dvorištu porodične kuće, 200 metara od mjesta ove strašne nesreće, su se okupili brojna rodbina i prijatelji. Niko od njih, kako kažu, nije spavao prethodnu noć… Još ne vjeruju da njihovog voljenog sina više nema. Majka nastradalog dječaka Zilha Osmanović je edva pronašla snage i za naš list kazala rečenicu-dvije o gubitku svog najmlađeg sina. Bijesna je na ženu koja je skrivila nesreću, piše Avaz.

“Ubila mi je maksuma. Život mi je moj uzela” mnogo tužnim glasom je jedva izgovorila uplakana majka. Osim petogodišnjeg H. R., Zilha Osmanović ima još dva sina…

Polubrat nastradalog dječaka Vehbija Salčinović nije krio ljutnju i bijes prema vozačici koja je skrivila nesreću.

“To je za mene namjerno ubistvo. S desne strane  prešla je na lijevu bez kočenja i udarila ga. Nije bilo vozila ni na jednoj strani. Odbacila ga je 30 metara. Morala je voziti više od 120 kilometara na sat “rekao  je Salčinović.

Unajmili advokata

Kako je kazao o, još ne znaju ko je ta žena koja je izazvala nesreću niti gdje se nalazi. Salčinović govore da su unajmili advokata, koji će ih zastupati u ovom slučaju. Istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona. Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, brzina kojom je H. E. vozila Škodu prilikom nesreće, još uvijek  se utvrđuje.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su jučer se oglasili saopćenjem u kojem su podsjetili na zvanične podatke o nesreći… Potvrdili su da je automobilom Škoda Fabia upravljala H. E. (25)i da je smrtno stradalo muško dijete R. H. rođeno 2012. godine. U nesreći je M. S.(35) zadobila teške tjelesne povrede i ona je nakon zbrinjavanja u Kantonalnoj bolnici Zenica, puštena na kućno liječenje.

“Malodobni dječak dovezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica bez znakova života. Uviđaj je obavio dežurni tužilac u saradnji s uviđajnom ekipom Policijske uprave I Zenica i stalnim sudskim vještakom za saobraćaj. Izuzeti su tragovi sa mjesta događaja i bit će predmet vještačenja… Trenutno se prikuplja dokumentacija i uzimaju izjave od učesnika. Prema naredbi tužioca, izvršit će se sva potrebna vještačenja, a istraga će utvrditi uzrok nastanka predmetne nesreće, nakon čega ćemo imati dodatne informacije”  rečeno je iz Tužilaštva ZDK.

 

 

(Hayat/Foto: Avaz)

Podijeli članak: