LIKVIDACIJA NAJVEĆEG BALKANSKOG MAFIJAŠA PRIPREMANA DVIJE GODINE: Živio je kao kralj, imao tri žene, ali ga je stigla krvna osveta!

Vijesti

Dilaver Bojku (58) zvani Leku, nekrunisani kralj prostitucije na Balkanu,je  ubijen sa nekoliko hitaca u glavu u ponedeljak oko 17 sati u Strugi ispred svog restorana… Bojku je ubijen zbog krvne osvete koja je pripremana poslednje dve godin,tako pišu makedonski mediji. Bojku je bijen iz osvete za ubistvo Sitema Isteferija (23) 2015. godine kog su ubili brat i otac Bojkua. Isti izvor navodi da je bilo “pitanje dana kada će porodica Istrefi doći po Dilavera”.

Reč je o porodici iz sela Dolna Belnica, sa kojom je porodica Bojku pre dve godine bila u sukobu oko koncesije na plaže na strumiškom jezeru koje je na kraju Dilaver Bojku dobio…

Pre dve godine, 13. decembra 2015. je došlo do obračuna dve porodice u kojoj je ubijen Sitem Isteferi, a teško ranjen njegov brat Prentim Isteferi. U obračunu korišćene su automatske puške i pištolji. Ranjen je i rođeni Bojkuov brat, Baskhim Bojku (45) koji se zvanično nalazi u pritvoru, ali tamošnji mediji pišu da je često viđan kod brata na plaži kako slobodno šeta. Od ubistva sin Dilavera Bojkua, Ermin je u bekstvu.

Inače od 1979. godine, protiv Bojkua podignuto je 17 krivičnih prijava zbog podvođenja. Prvi put uhapšen je početkom februara 2003. godine u njegovom hotelu “Bern”  blizu Struge, zgog šverca ljudima i osuđen na šest meseci zatvora.

On je iz zatvora pobegao 20. juna 2003. godine na očigled policije i stražara…. U trenutku dok je u pratnji obezbeđenja, ali bez lisica, čekao da bude sproveden u maricu kojom je trebalo da bude prebačen u ohridski zatvor, Bojku je odgurno stražare i otrčao u pravcu jedne od okolnih uličica gde ga je čekao automobil. Nekoliko dana kasnije, zbog njegovog bekstva, direktor je zatvora Dragan Petreskinsmenjen.

 

U zajedničkoj akciji crnogorske i makedonske policije, je uhapšen samo dve nedelje kasnije u Ulcinju dok se pripremao da pobegne u Brazil. U Crnu Goru je ušao sa falskifikovanim makedonskim ispravama, a uhapšen je svega nekoliko sati kasnije po poternci koju je raspisao Interpol. Helikopterom je izručen Makedoniji, a iste godine osuđen je na kaznu zatvora od tri godine i osam meseci za krivično delo posredovanje u prostituciji. Po izlasku iz zatvora, Bojku se navodno okrenuo legalnim poslovima, i bavio se turizmom i ugostiteljstvom…

 

Dilaver Bojkuje  kontrolisao dva glavna ilegalna pravca za transport devojaka i žena. Jedan koji je išao iz Bugarske, a drugi iz Albanije.. . Oba kanala završavala su u njegovom rodnom selu Velešta kod Struge, koje je važilo za mesto sa najvećim brojem prostitutki u Makedoniji.

 

Navodno, u svakom trenutku imao je od 200 do 250 žena spremnih za prodaju. Kako se pisalo, Leka je za sebe zadržavao dvadesetak najlepših, koje je nudio klijentima u svom baru “Ekspreso”. Posle nekoliko meseci rada kod njega, on ih je prodavao na Kosovo, gde je ovaj biznis bio još profitabilniji.

 

Navodno je živeo je sa tri  “prave” žene, imao veliki broj ljubavnica, a ostale “robinje” je prodavao po cenu od hiljadu i po do pet hiljada evra. Američki Federalni istražni biro (FBI) i Interpol istraživali su Bojkua i njegove “poslove”, koje je vodio iz struškog sela Velešta, u kojem su, do 2006. godine, održavane”aukcije” devojaka koje su otimane ili na prevaru regrutovane na Balkanu i državama bivšeg SSSR-a. SAD su čak nudile i 10.000 dolara za informacije o ozloglašenom bosu, ali niko se tada nije javio…

Ubica Bojkua je po obavljenoj likvidaciji seo na motocikl i pobegao, i policija još uvek traga za njim…

Ekskluziva

Podijeli članak: