LEDI KRV U ŽILAMA: Beba rođena 4 godine POSLE SMRTI OBA RODITELJA, a jedan detalj je zaista JEZIV

Vijesti

Beba rođena u decembru prošle godine.

Šen Đi i Liju Si, par iz Jisinga u istočnoj Kini, su nažalost poginuli u saobraćajnoj nesreći 20. marta 2013. godine i to pet dana pre zakazane invitro transplantacije…Nakon što su njihova jedina deca poginula u saobraćajnoj nesreći, dva vremešna para uložila su velike napore da se njihovi porodični geni nastave preko surogat-roditelja, piše portal “Peking njuz”.

Šen Đi i Liju Si, par iz Jisinga u istočnoj Kini, poginuli su u saobraćajnoj nesreći 20. marta 2013. godine i to pet dana pre zakazane invitro transplantacije embriona… Pošto su oni bili jedina deca u svojim porodicama, embrioni sačuvani u bolnici u Nanđingu ostali su jedina nada ožalošćenih roditelja da se njihove loze nastave…Sa prvim problemima suočili su se zbog nepostojanja zakona koji bi regulisao ko u ovakvim slučajevima ima pravo na raspolaganje embrionom – dosetili su se da porodica jednog roditelja formalno tuži drugu porodicu. Kada je to rešeno, pojavili su novi problemi…

Embrion nisu mogli da preuzmu jer transfer embriona u Kini može da bude obavljen samo između zdravstvenih ustanova. Drugi problem je bio taj što je u Kini zabranjeno surogat-roditeljstvo…Porodice su morale da se okrenu ilegalnim agencijama i jedna od takvih im je pronašla bolnicu u Laosu koja je bila spremna da preuzme embrion… U Laosu je uspešno obavljena i veštačka oplodnja.

Na radost baka i deka, surogat majka iz Laosa u decembru 2017. je rodila jdečaka Tijantijana u bolnici u kineskom gradu Guangdžouu.

 “Bilo je suđeno da Tijantijan dođe na svet. Reći ćemo mu da su njegovi mama i tata u inostranstvu, dok ne bude dovoljno veliki da shvati. Tada ćemo mu reći pravu istinu” kazao je ponosni deda.

srbijadanas

 

Podijeli članak: