“KRIO JE DA JE ROBIJAO 7 GODINA” Kada ga je izbacila iz kuće danima ju je pratio po selu, a ubrzo su oboje PRONAĐENI MRTVI !!!

Vijesti

“Mirsad je na početku veze sa mojom mamom bio med i mleko. A onda je počeo da pije, da maltretira i tuče nju i dvojicu moje braće.”
“Jednom je brat krenuo da zaštiti majku kada se Mirsad iživljavao nad njom, pa je ovaj skupio ljude i sa njima isprebijao mog brata. Kada su ga pretukli, pretili su mu smrću ako prijavi policiji “

Tako za “Blic” govori Danijela Stakić, ćerka Melite Dmitrović (46) koju je nožem nasmrt izbo bivši nevenčani suprug Mirsad Šiljaković (49) u Pećincima… Ubica je nakon zločina počinio samoubistvo tako što se obesio o prozor.

Danijela, Melitina ćerka iz prvog braka, govori da je njena majka torturu trpela godinama i da je na kraju platila glavom.

“Ona se sa Mirsadom upoznala pre pet godina. On je na početku bio med i mleko. Majka mu je tada ispričala da ima dvoje dece iz prvog braka, mene i mog brata Dalibora, a da iz drugog ima sina Nenada (10). Majka se od našeg oca razvela davno, a Nenadov tata je umro kada je Nenad imao samo dve godine. Posle toga, mama je upoznala Mirsada”  govori Danijela.

Veza njene majke i Mirsada od samog početka krenula je loše, jer je on krio da je bio u braku, da ima dete, ali i da je bio u zatvoru.

” Dve godine pošto su stupili u vezu, majka je saznala da je on proveo sedam godina na robiji jer je tukao bivšu ženu. Godinu dana pošto je počeo da živi kod mame u kući, počeo je i nju da bije”  govori Danijela.

Pijanstva, agresija, svađe, lomljava stvari po kući, sve je to ubrzo postalo sastavni deo Melitinog života, ali i života njena dva sina – Nenada (9) i starijeg Dalibora.

“Jednom je Neša dobio pare od rođaka i hteo da mu se kupi kinder jaje. Mirsad je otišao u prodavnicu i od Nešinih para kupio je sebi pivo, cigarete i čokoladnu bananicu. Neši je bilo krivo i pitao ga što mu nije kupio kinder jaje, a na to je Mirsad počeo da ga bije uz reči “šta izvoljevaš?”… Neša nije njegov sin, a stalno ga je tukao. Kada bi mama stala u Nešinu odbranu, i nju bi tukao, a Daliboru je pretio da će ga isterati iz kuće bude li se mešao”  sa velikom tugom i suzama govori Danijela.Da su Melitina deca često trpela nasilje, govori i to da je Mirsad izbacio njenog sina iz kuće i da je mladić morao da spava na lokalnom groblju jer nije imao gde.

“Mama nije ni znala gde je on završio. Jednom je brat krenuo da je zaštiti kada se Mirsad iživljavao nad njom, pa je ovaj skupio ljude i sa njima isprebijao mog brata. Kada su ga pretukli, rekli su mu: “Budeš li prijavio policiji, sledeći put koljemo””  govori  Danijela.

Ona dodaje da poslednja dva meseca njena majka više nije mogla da izdrži višegodišnju torturu Mirsada, te je odlučila da ga istera iz njene kuće.

“Mama je tada mom bratu rekla: “Ja ovako ne mogu, sve češće tuče Nešu i mene. Hoću da ga isteram iz kuće, zato nemoj da ideš da spavaš, ostani kraj mene.” Tako je i bilo, nekoliko minuta kasnije ostavila je Mirsada, a on je tada pokupio sve svoje stvari, ostavio je samo neke sudske papire. Kada je odlazio, na vratima joj je poručio da se na tome neće završiti “ govori Danijela.

Kako dodaje, Mirsad se potom danima vozio po selu i posmatrao njenu majku, ali i braću.

“Mama ga se veoma plašila. Zbog toga ga niko nikada nije prijavio, jer on je nju stalno držao ucenjenu. Pretio joj je da će “nekome glava pasti” ako ga prijavi policiji, ali i da će ubiti nju i sebe uz reči “tebe ću zaklati, a sebe ću ubiti””  govori  ona.

Danijela dodaje da je njena majka verovatno zbog neke ucene odlučila da ode kod njega, gde ju je ubio, a potom se obesio…
Potpredsedica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je za “Blic” da svi znamo da je statistika porazna kada se govori o nasilju nad ženama.

“Činjenica da je samo ove godine ubijeno više od dvadeset žena, a u poslednjih 10 godina više od 330 njih, govori koliko je veliki ovaj problem i koliko je važno da se svi uključimo u njegovo rešavanje. Kada kažem svi, mislim i na državne institucije, civilni sektor, međunarodne organizacije, medije, građanke i građane. Niko ne treba da okreće glavu pred nasiljem, jer nasilje nije privatna stvar. Svaki vid nasilja treba prijaviti….

Država usvaja zakone i sprovodi mere koje daju pomake, ali bez kontinuirane edukacije društva, rada sa najmlađima, ako ne razvijemo empatiju i ne pokažemo brigu jednih prema drugima, ne možemo graditi nenasilno društvo. Ne želim da više brojimo žrtve nasilja, već da uvedemo novu statistiku: koliko je nasilnika prijavljeno i kažnjeno, koliko hitnih mera doneto i koliko slučajeva nasilja prijavljeno”  kazala je Mihajlovićeva.

Blic.rs

Podijeli članak: