KREĆE U IZGRADNJU: Autoput Beograd – Sarajevo, a evo koje će i gradove da spoji…

Vijesti

Ministar saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko razgovarao sa svojim turskim kolegom Ahmetom Arslan o aktivnostima Turske na ovom autoputu.

Tokom posete visokoj turske delegacije u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine održan je bilateralni susret bh. Ministar Ismira Juska sa turskim ministrom saobraćaja, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan, Anatolia novinska agencija objavila.

Pored ostalih tema, diskutovane su i aktuelne aktivnosti turske strane na projektu izgradnje modernog puta Sarajevo – Beograd.

U planu 133 mostova i 53 tunela

On je istakao da je na trasi autoputa koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, od Sarajeva do Tuzle do granice sa Srbijom i iz Sarajeva u Višegrad do granice sa Srbijom, neophodno je da se izgradi 133 mostova ukupne dužine od 25,8 kilometara i 53 tunela ukupne dužine 37 , 5 kilometara.

Uskoro novi aerodrom u Istanbulu

Isto tako, Jusko je zatražio od Arslan na turskoj strani da učine dodatne napore da se sporazum o priznavanju vozačkih dozvola između dve zemlje da u što kraćem roku, za koji je dobio potvrdu Turski ministar potpiše.

Podijeli članak: