Kličko uživo: Borit ćemo se do zadnje kapi krvi! Naši vojnici su već…

Vijesti

Gradonačelnik Kijeva i bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko, kazao je u eteru kanala Ukrajina 24 da će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani.“Počne li vojna agresija, ja ću kao bivši vojnik uzeti strojnicu i krenuti u rat”, kazao je Kličko, a prenose ruske RIA Novosti.

Ranije je Kličko kritizirao odluku Njemačke da u Ukrajinu kao pomoć pošalje pet tisuća vojnih kaciga.

“Pet tisuća kaciga – to mora da je šala. Što će nam Njemačka sljedeće poslati kao podršku? Jastuke?”, ogorčen je Kličko.

Kličko je također kaztao da među Ukrajincima prevladava “ogromno razočaranje” jer Njemačka nije promijenila svoja načela o trgovini oružjem i nije napustila projekt plinovoda Sjeverni tok 2. Čitatelji njemačkog Der Spiegela su pak oštro kritizirali Klička zbog njegovih izjava o njemačkoj politici u ukrajinskoj krizi.

Kličko je također kazao da, ako SAD i Europa dopuste Putinu da napadne Ukrajinu, Rusija neće stati na tome, nego će gledati i kako da ugrozi baltičke zemlje.

“Kada Putin govori o svojoj želji da vrati sovjetsko carstvo, to uključuje i bivši DDR. Stoga bi prijetnja ratom protiv Ukrajine trebala uznemiriti svakog Nijemca”, kazao je Kličko.

Jutros je Kličko u razgovoru za njemački Bild izjavio  “Pobijedit ćemo ovaj besmisleni rat. Borit ćemo se do zadnje kapi krvi!”. Na sve to Kličko je još dodao ” Volja naroda se ne može slomiti a volja naroda je najjače oružje!” Kličko je još dodao da su mnoge ukrajinke uzle oružje u ruke. “One nisu samo lijepe ukrajinke, već i iznimno hrabre i jake”- rekao je on.

Podijeli članak: