Kao student je glumio u Džejovom spotu “Sunce ljubavi”. Danas je USPEŠAN i evo kako izgleda!!!

Lifestyle

Kao tinejdžer, devedesetih godina, je bio velika zvezda spota za pesmu “Sunce ljubavi” Džeja Ramadanovskog. Ipak je shvatio  da gluma nije za njega te je danas jedan od najeminentnijih oftalmologa u Srbiji…Doktor Ivan Marjanović, specijalista oftalmologije i načelnik operacionog bloka Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbija, svakoga dana trudi se da svojim pacijentima sačuva vid. Pored toga je predsednik i zdravstvene komisije Vaterpolo saveza Srbije i član Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije. Uža specijalnost mu je lečenje glaukoma…

“Oduvek sam želeo da budem hirurg. Iako je ortopedija moja prva ljubav, sudbina me je usmerila ka oftalmologiji. Glaukom je odeljenje na koje sam raspoređen po završetku specijalizacije, dok je katarakta povezana sa većinom oftalmoloških supspecijalnosti pa tako i sa glaukomom” govori za “Blic” dr Marjanović.
Kako govori, klinički rad omogućava usku specijalizaciju, supspecijalizaciju, tako da pacijente sa glaukomom i kataraktom, kada postoji potreba za operacijom, upućuju najčešće njemu.

“Dok je glaukom progresivno oboljenje očnog živca i različiti su mu razlozi nastanka, katarakta je zamućenje prirodnog sočiva. Glaukom lečimo medikamentno, laserski ili operacijom, dok je za kataraktu operacija jedino rešenje” govori ovaj doktor.

Trudi se, govori, da se za vid svojih pacijenata bori do kraja.

” Ako je u nekom smislu izgubljeno 80 odsto funkcije oka, za tih 20 odsto se vredi boriti. Lično se borim i za jedan odsto. Jedan procenat vida vam ne znači ništa između 99 i 100 odsto, ali između nula i jedan je to sve” govori dr Marjanović.
A pre nego što je postao jedan od najboljih u svojoj struci, još tokom studija, tada student druge godine medicine dr Marjanović oprobao se i u glumačkim vodama.

“Moj dobar drug Srdan Golubović posle gimnazije je upisao režiju te me je zamolio da mu pomognem u realizaciji njegovog filma za kraj prve godine studija… U pitanju je bio nemi film, gde smo radili demonstracije i ja sam, da bih mu pomogao, glumio u tom filmu. Kako mi je on to tada ispričao, njegovi profesori su pogledali film, bili su oduševljeni i rekli mu da me posavetuje da bi trebalo da razmislim o glumi”  kroz osmeh se priseća starijih vremena ovaj oftalmolog.

Davne 1995. godine, godinu dana nakon pojavljivanja u studentskom filmu, od svog druga ponovo dobija poziv.

” Spot za pesmu „Sunce ljubavi“ rađen je pod dirigentskom palicom Darka Bajića, dok je moj drug Srdan bio režiser” govori dr Marjanović.

Kada su, kako govori, potpuno amaterski snimili taj spot, nisu ni sanjali da će on doživeti toliku popularnost.

“Drago mi je da je ta pesma uspela i da se svidela publici”govori  doktor. On an to još dodaje, iako je kasnije imao dosta ponuda, ulogom u sporu Džeja Ramadanovskog njegova karijera glumca se završila, jer je medicina, ipak, njegova “prava ljubav”.

Iako ga pacijenti ne prepoznaju, dr Marjanović govori da mladi i te kako znaju da je baš on taj glumac.

” Evo baš su me sinoć zvala moja deca, moji vaterpolisti. Bili su u provodu i pozvali me da čujem pesmu. Spavao sam pa me je ujutru na mobilnom telefonu sačekala poruka: “Doco, samo smo hteli da ti pustimo tvoju pesmu” –”  kroz osmeh govori Ivan Marjanović.

Blic.rs

Podijeli članak: