KALABUHOV SLUČAJNO OTKRIO DA RUSIJA IMA PLAN PROTIV HRVATSKE? Reči ruskog diplomate sledile Balkan!

Vijesti

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov šokirao gledaoce u emisiji “Face to Face”.

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov  bio je gost emisije “Face to face” gde je govorio o ratu u Ukrajini. Kalabuhov se posebno osvrnuo na temu o upozorenju Rusije Bosni ako ta zemlja odluči da uđe u NATO. Podsetimo, on je gostujući u emisiji “Mreža” rekao “Mi smo za ono što Bosna i Hercegovina odluči, i ako to odluči to je unutrašnja stvar, ali druga stvar jeste naša reakcija”, što su mnogi doživeli kao direktnu pretnju Bosni, međutim ambasador je sada objasnio da to nije pretnja, već upozorenje.

Voditelj je rekao da je siguran da Kalabuhov nije slučajno rekao da NATO ima u planu da “instalira” nuklearne rakete u Bosni, međutim, voditelj dodaje da od Bosne do Rusije postoje zemlje kao što su Hrvatska, Mađarska, Letonija, Latvija, Estonija, Poljska, Rumunija, Turska i Bugarska koje su već u NATO-u. A mnoge od njih su oko Rusije, ali im ipak ne smetaju. Voditelj dodaje da masi tih zemalja Rusi kažu vi smete da uđete u NATO, ali Bosna ne.
“Otkud vi znate da nemamo planove protiv Hrvatske, Poljske i Bugarske, kao članice NATO-a?” pitao je ambasador.

Voditelj je zatim pitao “Znači imate planove protiv Hrvatske?”, na šta je Kalabuhov rekao da imaju planove protiv NATO-a.

“Mi imamo planove protiv NATO-a, pravimo geostrateške planove i na osnovu toga procenjujemo odakle nama stižu pretnje” – zaključio je ambasador.

Podijeli članak: