KAKO NAS AKCIJE VARAJU? Tri činjenice koje MORATE da znate o sniženjima!!!

Vijesti

Pre nego u svoju korpu spustite proizvod koji je na akcijskom sniženju, treba da znate tri stvari.

Nije uvek i najjeftinije
“Pogledaj, na akciji je, uzeću par komada!” Zvuči poznato? Manje je  poznato da akcijska cena nije najniža cena proizvoda.

Iako se stiče utisak da je proizvod koji je na akciji najjeftiniji, vrlo često se desi da je u drugom marketu taj proizvod, i po redovnoj ceni, povoljniji.

– Danima sam gledao čokolade koje su u jednom marketu bile na akciji i koštale 99,99 dinara. No, u drugom marketu su mesecima iste čokolade po redovnoj ceni 79,99, govori  nam jedan kupac.

Danas imamo luksuz da na internet sajtovima, pre nego što krenemo u kupovinu, uporedimo cene u svim lancima, pa bi to valjalo iskoristiti. Jedan od takvih sajtova je i cenoteka.rs gde smo uočili da razlike među istim artiklima u dva lanca mogu biti i do 100 dinara.

Proverite poleđinu!
Nisu svi proizvodi koji su na akciji pred istekom roka trajanja, ali je to vrlo često razlog.

– Tako i skuplji proizvodi, koje mesecima niko ne kupuje zbog visoke cene, vrlo često budu ponuđeni sa popustom od 50 odsto, sve je bolje od bacanja, otkriva nam izvor iz jedne beogradske trgovine.

Svakako da ulaze u rok trajanja u trenutku kupovine, ali ako je proizvod koji duže traje, ili koji nećete odmah koristiti, razmislite da li je pametan izbor, i po sniženoj ceni. Proverite datum!

Obično vam ne treba
Jeste li primetili da sve češće gomile proizvoda na akciji budu sasvim blizu kase? Trik je da ih uočite dok čekate u redu, sa završenom kupovinom, i dosađujući se i čekajući na red kažete “Što da ne? Na popustu je!”.

Kako je danas štednja sve češći motiv, veoma bitno je da svaki dinar bude svrsishodan, pa se u kupovini valja držati spiska namirnica, a ne puniti police proizvodima koji nam u tom trenu nisu potrebni, i praviti zalihe.

Podijeli članak: