Kako male kupaonice učiniti većima

Lifestyle

Male kupaonice vrlo je lako urediti da se doimaju većima uz naših nekoliko praktičnih savjeta!

1. Mala kupaonica – veće pločice

Veće pločice u kupaoni daju dojam većeg prostora. Stoga, ako imate malu kupaonicu, radije odaberite veće pločice nego, primjerice, mozaik. Sitnije ili mozaik pločice imaju puno više fuga od pločica veće površine, pa se prostor u kojem se nalaze sitnije pločice čini i vizualno manji.

 

2. Koristite svjetlije boje

Ovo osnovno pravilo za uređenje malih prostora zasigurno je već poznato svima. Korištenjem bijele ili općenito svjetlijih (pa i modernih pastelnih) tonova, prostor postaje vizualno veći, ali i svježiji.

 

3. Koristite samo najnužnije predmete i dekoracije

Sljedeće važno pravilo pri uređenju male kupaonice je minimalizam – ako u kupaonici nema baš dovoljno prostora za kadu, izbjegnite njezino ugrađivanje. Radije se odlučite za tuš kabinu uz koju ćete imati i više prostora za prolaz. Također, izbjegavajte korištenje nepotrebnih dekoracija – ako ih baš želite uključiti u uređenje svoje kupaonice, birajte dekoracije koje se vješaju na zid kako biste što bolje iskoristili prostor koji imate.

4. Horizontalne pruge

Hoizontalne pruge na zidu također mogu stvoriti dojam većeg prostora. No ipak, ograničite uporabu prugica na samo jedan zid kupaone.

 

5. Osigurajte dovoljno prostora za pohranu (iskoristite i zidove)

Prostora za pohranu nikad dosta, pa tako niti kupaonica nije iznimka po tom pitanju. Najlogičnije mjesto za pohranu najčešće je zatvoreni prostor ispod umivaonika za odlaganje ručnika, sredstava za čišćenje i sl. Nemojte nikako zaboraviti iskoristiti i zidove – naoružajte ih dovoljnom količinom polica (na tržištu se nude i one zaista male koje stanu u svaku kupaonicu, pa i one vrlo praktične kutne) na koje možete odložiti baš sve što će vam u kupaonici trebati. Police, naravno, možete izraditi i sami od drvenih ili pletenih sanduka te ih pričvrstiti na zid. Vrlo je praktično i umjesto običnog ogledala ugraditi ormarić iznad umivaonika s ogledalom, kao i koristiti vješalice za vrata.

 

Podijeli članak: