KAKO DARA OD RADOJKA: Stigao je odgovor kako je nastao nadimak Dara Bubamara

Estrada

Radojka Adžić koja je  poznatija kao Dara Bubamara još je na samom početku karijere dobila je svoj nadimak i to na vrlo zanimljiv način. Naime, na samom početku karijere joj roditelji nisu dali da pjeva po kafanama bez pratnje njih, starijeg brata i kućne prijateljice Zoce. Tako je i bilo!

Zoca je radila kao šminkerka na jednoj televiziji i tako je sve počelo. Pozvala je i rekla da je došao Milutin Popović Zahar i da hoće da čuje Daru.

“Otišli smo u jedan lokal u Novom Sadu i tu sam otpjevala nekoliko pjesama. Tada mi je prišao jedan čovjek i pitao me da li bih htjela da pjevam s njima.”

Tako su je zapazili članovi grupe poznate kao “Dara bubamara šou-bend“.

“To je bila sudbina što sam došla u grupu u kojoj je maltene već bilo smišljeno ime za mene. Oni su bili pravi šoumeni. Pravili su haos u jednom lokalu u Novom Sadu. Bio je to muški bend, nisu imali pjevačicu. Kada su me vidjeli, rekli su da sam kao stvorena za njih i da se zovu “Dara bubamara šou-bend“. “Ijaaao, kakvo ime“, upi*ala sam se od smijeha” , kazala je Dara u jednom intervjuu i onda objasnila sve:

“Imali su jednu maketu bubamare od stiropora koja je uvijek tokom nastupa stajala u ćošku iznad njih. Pošto nisu htjeli da se zovu samo “Bubamara bend“ jer im je to zvučalo dječije, tu maketu su nazvali Dara i tako je nastalo ime benda. Budući da sam bila jedino žensko u bendu, mala i slatka baš kao ta bubamarica, prozvali su me — Dara Bubamara.”

Svejedno da li je Radojka ili Dara pjevačica je stekla ogromnu polarnost širom Balkana.

(Kurir)
Još na temu ” dara

Podijeli članak: