JEZIVO PISMO UZNEMIRILO RODITELJE NESTALE BARBARE:” Ćerka vam je silovana pa zadavljena!”

Vijesti

Misterija Endre i Melinda Vitez, čija je voljena ćerka Barbara (15) pala s mosta u Tisu, u pronašli  u poštanskom sandučetu veoma uznemirujuću poruku o sudbini svoje mezimice…

Sadržaj ovog  anonimnog pisma koje nam je neko 13. decembra ubacio u poštansko sanduče mnogo nas je uznemirio. Kao da nam je neko stavio so na već živu ranu… Mi sada samo vapimo za istinom, ma koliko bolna bila. Nema šanse da je Barbara na most otišla svojom voljom jer se mnogo  bojala visine.

Ovim rečima je započeo  svoju veoma  bolnu ispovest zabrinuti otac Endre Vitez, za čijom se nestalom ćerkom Barbarom (15) traga više od tri nedelje…  On je juče reporterima Kurira rekao kako je pre nekoliko dana primio anonimno pismo, koje je potreslo porodicu.

“Našu sumnju da Barbara nije pala s mosta dodatno je podgrejalo anonimno pismo. Najpre sam pomislila da je neki račun. Pismo nije bilo u koverti. Kada sam ispravila beli papir i pročitala rukom ispisan sadržaj na mađarskom, briznula sam u plač i odmah pozvala supruga “ mnogo zabrinutim glasom govori Melinda pokazujući sanduče u kom je pronašla anonimno pismo.

“Neko je napisao da su našu ćerku navodno trojica momaka silovala, a najsnažniji od njih ju je ugušio i bacio u Tisu. Pre toga su joj u sok sipali neku opojnu drogu da bi je omamili. Barbara je prezirala alkohol i narkotike. Ni nakon skoro mesec dana od njenog nestanka ne znamo pravu istinu. Da li nam je ovo pismo poslao neko ko zna šta se desilo, pa ga grize savest ili je ovo nečija bolesna šala”  mnogo je očajan  Endre, koji je anonimno pismo istog dana predao policiji u Senti…

Papir s rukopisom prethodno je uslikao svojim  mobilnim telefonom.
“Jedan kolega me je posavetovao da pismo stavim u kesu i odnesem u policiju. To sam i učinio, ali ni nakon nekoliko dana nemam povratnu informaciju “ ozlojeđen je Endre.

 

Otac govori  da su prethodnih nedelja s pažnjom pratili pretragu Tise i njenih obala.
“Čak i da se zakačila za dno reke, sad je struja toliko jaka da bi telo isplivala”   uveren je Endre.

Majka Melinda kroz suze govori da joj majčinski instinkt govori da je Barbara živa i da je negde sakrivena, jer ni nakon toliko vremena telo u reci nije pronađeno…
-Svaki dan nam je dug kao godina. Do njene sobe se zaputim svakog jutra, da je probudim da ide u školu. Gledam u telefonom, nadam se da njenom pozivu ili poruci. Uvek se javljala kad je bila odsutna od kuće. Muž svakodnevno provera i njen profil na Fejsbuku… Samo smo ustanovili da su je sa liste prijatelja izbrisale osobe s kojima je Barbara bila te večeri. Barbara se silno radovala Božiću i Novoj godini. Hteli smo da joj kupilo novu jelku i smart televizor”  kroz suze govori  Melinda.
Kurir

 

Podijeli članak: