JEZIVI TRAGOVI U SNEGU: Meštani sela pretrnuli od straha kada su videli šta je prošlo pored pruge (FOTO)

Vijesti

Mrki medved težak više od 350 kilograma, je viđen  u ponedeljak u blizini Banje Koviljače kako šeta kraj pruge…Grdosija se pojavila kraj razvaljenog fabričkog kruga „Viskoze“, u naselju Trbušnica, a neobičnog gosta videlo je nekoliko građana koji žive u obližnjim kućama.

Priča da je u blizini Banje Koviljače viđen medved, počela je da kruži društvenim mrežama pre nekoliko dana, a sada su je potvrdili i iz Lovačkog udruženja „Gučevo“ u Loznici!!!

Medveda je primetio Mirković Goran iz Trbušnice, koji živi u blizini nekadašnjeg „Viskozinog“ pogona „Celuloza“, nedaleko od kapije tri…Očevidac Goran Mirković govori da je ostao u šoku kada je preko puta kuće ugledao medveda od 350 kilograma
Očevidac još govori da je izašao po drva u dvorište oko deset sati pre podne i da je pretrnuo kada je kraj pruge ugledao mrkog medveda.

” Kretao se iz pravca Banje Koviljače ka Loznici. Zastao je baš preko puta naše kuće, na mestu gde je provaljena fabrička ograda, malo se izdigao, okrenuo glavu levo i desno, a onda krenuo nizbrdo ka krugu „Viskoze“. Mislim da je težak između 350 i 400 kilograma a bio je crno-siv. Tu su i kuće mog ujaka i rođaka, koji su stariji, ni oni nikada nisu videli medveda takoreći na pragu kuće “ govori Goran.

Njegov rođak Milinko Cvetinović dodaje da je medveda video i prethodne noći, pola sata iza ponoći, kada su ga napali psi…

“Čuo sam lavež pa sam obratio pažnju i ugledao medved koji se branio od pasa. Onda se izgubio u šiblju. Na tom mestu ime smeća, videli smo kesu punu iznutrica od životinja… Neko je to bacio i medved je, verovatno, to osetio i pokušao da nešto pojede. Pre desetak dana sam takođe u toku noći čuo riku, ali nisam bio siguran o čemu je reč. Sada znamo da se medved ovuda šeta i u sred dana ” govori Milinko.

blic.rs

Podijeli članak: