JEZIVI DETALJI UBISTVA ARNELE ĐOGIĆ: “JOJ AVDIJA, NEMOJ MOLIM TE”… “URADI TO DA NE OSTANE…

Vijesti

Zenički Kantonalni sud je potvrdio  optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića i to jer su na veoma okrutan način ubili 24-godišnju Arnelu Đogić.

U ovoj detaljno opisanoj optužnici se, između ostalog, navodi da su se optuženi dogovorili da odu po nesretnu djevojku, te da Brkić u mjestu Brda kod Olova sačeka Selimovića. Selimović je potom otišao u Olovo da pronađe Đogićevu i poveze je na mjesto gdje će je nakon toga usmrtiti.

Kada su stigli u Brda u vozilo je ušao Brkić i sjeo na zadnje sjedište gdje i bila žrtva i rekao: “Avdija, hoćemo li sada”, na što mu je on odgovorio odmah. Tada je on počeo da udara nesrećnu djevojku pesnicama po glavi legavši na nju. Naslonivši joj je koljeno na grudi, a nesretna djevojka je plačući govorila “Joj Avdija”.., “Nemoj molim te”.

Međutim, oni se na to uopšte nisu obazirali. Avdija je u jednom momentu zaustavio vozilo i izašao te u gepeku našao nož i dao ga Brkiću rekavši mu “Uradi to, da ne ostane živa”, stoji, između ostalog, u ovoj optužnici.

Također se navodi da je Arnelu nožem zaklao optuženi Brkić. A da je njeno tijelo skupa sa Selimovićem bacio sa 70 metara visoke litice u kanjon rijeke Stupčanice, nakon čega su obojica otišli u kafanu i trošli novac nađen kod ubijene.

(Amra Brkić – Čekić, oslobodjenje.ba/)

Podijeli članak: