JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA: Pred očima dječaka (7) nestala cijela njegova porodica, vrištao i molio za pomoć!

Vijesti

Policija je saopštila detalje zaista  jezive tragedije kod Napulja u kojoj su poginuli jedanaestogodišnji dječak i njegovi roditelji… Ova se nesreća  dogodila  na Flegrejskim poljima… Četvoročlana porodica je obilazila ovaj uspavani supervulkan Solfatara, kada je Lorenco Zaramela (11)  ušao u zabranjeni dio i propao kroz jedan krater vulkana Solfatara…

Njegov otac inženjer Masimilijano Karer (45), je pokušao  da spasi sina, ali se  ispod njega urušila zemlja, a krater se proširio i on je propao u rupuiz koje su izbijali gasovi i para…Tada je Ticijana Zaramela (42) pokušala da izvuče sina i supruga međutim kako je zemlja nastavila da se urušava i nju je zadesila ista sudbina.Vulkan Solfatara je deo Flegrejskih polja koja su puna malih kratera takozvanih fumarola odakle povremeno izbijaju vreli gasovi. Vjeruje se da su sin i roditelji umrli od gušenja….

 

Njihov mlađi sin Alesio (7) je preživio jer je skamenjen posmatrao kako mu stradaju brat i roditelji i nije ulazio u zabranjenu oblast… On je jedini svjedok ove velike i užasne tragedije.  Neki turisti su primijetili dječaka kako vrišti i plače, dozivajući u pomoć. Spasioci su došli veoma brzo, ali nije bilo spasa za majku, oca i dječaka. Njega je preuzela socijalna služba i psiholog dok ga ne preuzme baka po majci.

“Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno popustila pod njihovom težinom i upali su kroz rupu. Nađeni su u ograđenom dijelu” kazao je portparol vatrogasaca Luka Kari, i dodaje da je jedan od mogućih uzroka nesreće i taj što je posljednjih dana padala jaka kiša, pa je moguće da je površina vulkana omekšala….

(Kurir)

Podijeli članak: